18. 1. 2010

Slovenska reprezentanca na prizorišču Eura nestrpno pričakuje obračun s Švedsko

Slovenska rokometna reprezentanca je na prizorišču evropskega prvnstva v rokometu v Innsbrucku že v nizkem štartu in pripravljena za prvi obračun v skupini C s Švedsko. S slednjo se bo pomerila v torek, 19. januarja, ob 20.30. Ekipa ima do tekme predvidena še dva treninga.

Potem ko so reprezentanti in strokovno vodstvo nedeljo preživeli  s svojimi najbližjimi, so se danes zjutraj znova zbrali in po šestih urah prispeli v Innsbruck, kjer so se nastanili v središču mesta v hotelu namenjenem udeleženkam Eura 2010. Zvečer in jutri zjutraj jih čakata še zadnja dva treninga pred premiernim obračunom na prvenstvu. Nasproti jim bo stala Švedska pod vodstvom legendarnih članov zlate generacije Staffanom Olssonom in Ola Lindgrenom. Švedi so rokometna velesila, ki je pred leti zamenjala generacije in se počasi vrača na svetovni vrh. Slovenska ekipa se je ves čas osredotočala prav na Švedsko, saj gre za prvo tekmo, ki je vselej najpomembnejša.

Ekipa in igralci so se pred tekmo srečali s številčno zasedbo slovenskih novinarjev, ki spremljajo rokometno reprezentanco v Innsbrucku.

Zvonimir Serdarušić, slovenski selektor: "Od zadnjega srečanja pred nekaj dnevi ni nič novega. Nikomur ne prepuščamo vloge favorita, saj to ni tisto, kar počnem. To počnejo drugi. Če bi se predajali vnaprej, ne bi sedel tukaj kot slovenski selektor. Sam poskušam narediti vse in dati fantom vse, da se čim bolje pripravimo. Kar se tiče poškodb v ekipi, je stanje enako kot je bilo pred dnevi. Miladin Kozlina nima poškodbe, nima bolečine, pač pa deficit, saj dolgo časa ni igral v napadu. Fizično je dovolj dobro pripravljen za obrambo. Aleš Pajovič danes ni dejal, da ima težave, kar se tiče Renata Vugrinca pa preiskava ni pokazala, da gre za kaj alarmantnega. Je bolečina, videli bomo, kako se bo strelska roka obnašala danes na treningu. S Staffanom Olssonom sva prijatelja, saj je včasih treniral pri meni, a jutri bova samo nasprotnika. Dobro ga poznam, on pa mene."

Renato Vugrinec, slovenski reprezentant: "Na roki je sicer oteklina, čutim bolečino, a danes bomo naredili bandažo in videli, kako bo na treningu. Do tekme je še 24 ur in zagotovo bom nared. Naša želja na prvi tekmi je velika, upamo na izvrstno igro in zmago."

Vid Kavtičnik, slovenski reprezentant: "Švedska reprezentanca je brez pravega levega zunanjega igralca, a igra odlično obrambo 6-0. Njihova igra je zelo kombinatorna in izhaja iz 'Nokinega' sistema, ker je bil Staffan Olsson nekoč pod njegovo taktirko. Stil igre je podoben našemu, na jutrišnji tekmi bo odločala realizacije ter pa trenutni navdih. Mislim, da je govoriti o medalji v tem trenutku brez smisla, najprej nas zanima samo napredovanje v drugi del. Želim si, da se borimo kot leta 2004, saj lahko samo tako zmagujemo."

Foto: Grega Wernig/Ekipa

Vse o Euru 2010