19. 1. 2010

Krim Mercator dobil nasprotnice v drugem delu lige prvakinj

Žreb drugega dela lige prvakinj je rokometašicam Krima Mercatorja namenil skupino A, v kateri so poleg slovenskih predstavnic še norveški Larvik, madžarski Györi in nemški Leipzig.

Tekme prvega kroga drugega kroga v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju so na sporedu 6. oziroma 7. februarja 2010. Ekipe se borijo za preboj v polfinale, kamor vodita prvi dve mesti iz vsake skupine.


Drugi del lige prvakinj:

 

Skupina A: Larvik (Norveška), Krim Mercator (Slovenija), Györi (Madžarska), Leipzig (Nemčija)

Skupina B: Viborg (Danska), Oltchim Valcea (Romunija), Hypo (Avstrija), Dinamo Volgograd (Rusija)

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Za nasprotnika v drugem delu lige prvakinj sem si želela danski Viborg, vendar sem tudi s takšnim razpletom žrebanja zadovoljna. Že pred žrebanjem je bilo jasno, da ni ekipe, ki bi izstopala po kakovosti ali šibkosti, poleg tega pa na razplet tako ali tako ne moreš vplivati. Larvik je tipičen predstavnik norveške rokometne šole, zato se veselim tekem z njim. Za mojo ekipo bo to velik izziv, saj gojimo podoben slog rokometa, vendar z drugačno mentaliteto. Larvik je vsekakor spoštovanja vreden tekmec, a prav takšnega je najlepše in najslajše premagati. Lani smo se proti Győriju dvakrat opekli, zato si želim, da bi bilo letos povsem drugače. Kar se tiče Leipziga, ne gre za rokometnega "outsiderja", ampak za ekipo z nam dobro znanimi igralkami iz Nürnberga in nemške reprezentance, zato nas čaka težka naloga. Kljub temu se lahko uvrstimo v polfinale, vendar le pod dvema pogojema: da vrhunsko tempiramo formo tako, kot smo to storili v prvem delu lige prvakinj, in da nimamo težav s poškodbami in boleznimi. V drugi skupini po kakovosti izstopa Viborg, ki je glavni kandidat za polfinale. Vse ostale tri ekipe so dokaj izenačene, nikakor pa ne bi bila presenečena, če bi v polfinale napredovala ruska ekipa."


Liga prvakinj, spored in rezultati