19. 1. 2010

David Špiler: Tekma je odraz visoke morale v ekipi

[undefined]

Veselje v slovenskem taboru po zmagi nad prvim nasprotnikom v skupini C je bilo neizmerno. Ob polčasu je Slovenija proti Švedski zaostajala s 7:13, nato pa popolnoma obrnila film in slavila zmago s 27:25.

David Špiler, slovenski reprezentant: "Na začetku nam igra nikakor ni stekla, preveč smo izgubljali žoge, napake so se kar vrstile. V nadaljevanju pa smo pokazali fantastično borbo, niti za trenutek se nismo predali, kljub našemu zaostanku. Vse kar smo danes pokazali v drugem delu kaže na to, da so se naše glave spremenile. Ni več kot je bilo nekoč. Dokaz je visoka morala v ekipi."

Uroš Zorman, slovenski reprezentant: "Mislim, da se je na začetku tekme poznala nervoza, ki se je kazala v prehitrem zaključevanju napadov. Žoge so kar letele po igrišču brez pravega cilja. Ob polčasu smo se v garderobi pogovorili, naš sklep je bil, da razen izgubljenih žog in slabih strelov, tudi Švedi niso nič kaj boljši. To se je izkazalo v drugem polčasu, kjer smo se zbrali, popravili napake, pokazali karakter in zmagali. Samo to lahko rečem: vesel sem."

Miha Žvižej, slovenski reprezentant: "V nobenem trenutku nismo obupali, želja je bila tako velika, da težko opišem. Premagali smo slabe stvari, sprva lovili Švede, na koncu pa jim le dali vetra. Vsi ste lahko videli, da smo se borili iz minute v minuto, igro boljšali in peljali v pravo smer."

Ola Lindgren, eden izmed dveh švedskih selektorjev: "Sloveniji in njenemu selektorju moram čestitati za zmago. Mi ne moremo bit drugega kot razočarani, saj smo skoraj celo tekmo vodili, nato pa popustili v zadnjih vzdihljajih. Izgubili smo koncept in igro, Slovenija pa je to izkoriščala, čeprav smo tudi mi imeli odličnega vratarja v vratih."

Zvonimir Serdarušić, slovenski selektor: "Slovenski novinarji ste mi po turnirju v Linzu in na Danskem govorili, da je naša obramba slaba, danes pa ste videli, da je obramba boljši del. Naša težava je bil napad, s katerim smo gostom sami dajali priložnosti za zadetke in prednost. Ko smo napake v napadu odpravili, je šlo lažje. Konec dober, vse dobro."

Foto: Grega Wernig/Ekipa