3. 2. 2010

Gajič sporazumno prekinil z Zagrebom

Dragan Gajič, slovenski rokometni reprezentant in desnokrilni igralec, je sporazumno prekinil sodelovanje s hrvaškim prvakom Zagrebom. Do konca sezone naj bi treniral in igral v celjskem klubu, s katerim je že pred časom podpisal pogodbo za naslednjo sezono.

 

Levoroki Celjan se pred začetkom letošnje sezone ni uspel dogovoriti z matičnim klubom, zato se je odločil za selitev k trenerju Borisu Deniču na Kodeljevo. Nato je prišla nepričakovana ponudba iz Zagreba in Gajič je oblekel dres hrvaškega rokometnega prvaka, za katerega je igral tako v domačem prvenstvu kot v evropski ligi prvakov. Že pred začetkom decembrskih zaključnih priprav za nastop na evropskem prvenstvu v Avstriji so iz Zagreba pricurljale neuradne informacije, da klub nanj v drugem delu letošnje sezone ne računa več.

 

Kljub temu so se informacije izkazale za resnične in Gajič se je včeraj sestal z Zagrebovim klubskim vodstvom. Dogovorili so se za sporazumno prekinitev sodelovanja, ki bi na osnovi pogodbe sicer moralo trajati do konca letošnje sezone. Slovenski reprezentant se tako najbrž vrača v celjski klub, s katerim je nedavno že podpisal pogodbo za naslednjo sezono. Potem ko bo uspešno opravil rehabilitacijo zaradi poškodbe mišice na roki, ki jo je staknil med evropskim prvenstvom v Avstriji, naj bi Gajič še v tej sezoni začel trenirati in igrati pod vodstvom novega celjskega trenerja Zvonimirja Serdarušića.