12. 2. 2010

V koprsko dvorano Bonifika prihaja Granollers

V osmini finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev se bodo rokometaši Cimosa pomerili s španskim klubom Granollers. Prva tekma bo v soboto, 13. februarja, ob 19. uri v dvorani Bonifika v Kopru.

 

Za uvrstitev med šestnajst najboljših moštev v tem evropskem tekmovanju so Koprčani v tretjem krogu izločili madžarski klub Ferencvaroš. Primorci so obe tekmi proti Madžarom odigrali v dvorani Bonifika in obe prepričljivo dobili: najprej so slavili s 34:29, nato pa še z 28:22. Zdaj prihaja na primorsko sloviti Granollers, ki je po šestnajstih krogih v španski ligi Asobal na desetem mestu med šestnajstimi prvoligaškimi klubi. Granollers je v tretjem krogu evropskega pokala pokalnih zmagovalcev (lovoriko v tem tekmovanju je osvojil daljnjega leta 1976) izločil Slogo iz Doboja, prav tako pa je obe tekmi igral na domačem igrišču: na prvi je slavil kar s 40:27, na drugi pa z 28:25. Glavno vlogo v moštvu imajo tujci: Švedi Fredrik Ohlander, Nicklas Grundsten in Michael Apelgren, Srb Davor Čutura in Črnogorec Aleksandar Svitlica, med domačimi rokometaši pa je najbolj znan nekdanji Barcelonin rokometaš Salva Puig.

 

Cimosov trener Fredi Radojkovič na prvi tekmi proti klubu iz Barcelone najverjetneje ne bo mogel računati na krilnega igralca Zorana Jovičića, ki se je poškodoval na zadnji prvenstveni tekmi. Če ne bo nujno potrebno, proti Špancem ne bo zaigral niti David Špiler. V koprske vrste se po poškodbi vrača krilni igralec Jure Dobelšek, brez večjih zdravstvenih težav pa so tudi ostali Cimosovi rokometaši.

 

Tekma Cimos Koper – Granollers se bo v dvorani Bonifika začela v soboto, 13. februarja, ob 19. uri. Sodila bosta Avstrijca Radojko Brkić in Andrej Jusufhodžić, delegat pa bo Makedonec Marjan Načevski.

 

 

Fredi Radojkovič, trener Cimosa: "Mi bomo skušali Granollersu vsiliti naš način igre in z dobro obrambo z vratarjem Darkom Stanićem na čelu skušali čim več zadetkov doseči iz nasprotnih napadov in hitrih akcij. Zavedamo se moči naših nasprotnikov, saj gre za drugo ekipo slovite Barcelone, a je prav vsako moštvo seveda tudi premagljivo. Če se nam bodo določene stvari "poklopile" imamo nedvomno lepo priložnost za napredovanje."

 

Matjaž Brumen, rokometaš Cimosa: "Tekma nima pravega favorita in naše možnosti ocenjujem na 50 odstotkov. Seveda pa je jasno, da je mogoče kakršenkoli rezultat s prve tekme na povratni tudi obrniti. Lahko samo pobrskamo po zgodovini celjskega kluba, ki je znal obrniti zaostanek trinajstih zadetkov s prve tekme proti Ademarju. Želimo si, da bi nas spodbujala polna dvorana Bonifika, ker nam to vedno da še dodaten zagon. In tega bomo na prvi tekmi pred domačimi gledalci seveda še kako močno potrebovali."

 

Bojan Skoko, rokometaš Cimosa: "Nasprotnika smo dobro preučili in vemo, kje nas čakajo največje nevarnosti in kje so njegovi šibki členi. Po zadnji tekmi v državnem prvenstvu proti Slovanu smo optimisti, saj smo pokazali, da znamo odigrati zelo dobro obrambo. Ker imamo najbolj učinkovit napad v Sloveniji, verjamemo, da bomo tudi v soboto proti močnemu Granollersu pokazali dober in učinkovit rokomet."