13. 2. 2010

Koprski rokometaši so si v domači Bonifiki priigrali minimalno zmago proti Granollersu

Rokometaši koprskega Cimosa so v prvi tekmi osmine finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev na domačem igrišču premagali španski Granollers s 27:26 (10:11). Povratna tekma bo v nedeljo, 21. februarja, v Španiji.

 

 

Cimos Koper - Granollers 27:26 (10:11)

 

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 1500, sodnika: Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).

 

Cimos Koper: Stanić (19 obramb), Podpečan, Skoko 1, Dobelšek, Praznik 3, Brumen 2, Elezović 1, Špiler 9 (1), Poklar, Mlakar 1, Konečnik, Laluska 5, Rapotec 5 (1), Gorenac.

 

Granollers: Ohlander, Pujol 1, Apelgren, Raigal, Ferrer 2, Garcia 2, Blanxart, Campos 1, Perez, Resina 1, Puig 4, Svitlica 4 (1), Grundsten 3, Čutura 8 (1).

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 2 (2), Granollers 2 (2).

 

Izključitve: Cimos Koper 6, Granollers 4 minute.

 

 

Za prvi zadetek v dvorani Bonifika je poskrbel domači igralec Uroš Rapotec, v vratarskih vlogah pa sta blestela Darko Stanić (Cimos Koper) in Frederik Ohlander (Granollers). Do sredine prvega polčasa so bili v rahli prednosti domači rokometaši, toda borbeni gostje iz Španije so z zadetkom Garcie izenačili. Sledil je triminutni strelski post, ki ga je prekinil Grundsten in Granollersu priigral prvo vodstvo na tekmi. Domači trener Fredi Radojkovič je vzel minuto odmora, ki pa ni pretirano pomagala, kajti gostje so z zadetkoma Čuture in Camposa povedli kar s tremi zadetki prednosti. Nato so se spet razigrali Cimosovi igralci, z zadetkom Matjaža Mlakarja in dvema Davida Špilerja je bilo šest minut pred koncem prvega polčasa znova izenačeno, do odhoda na odmor pa si je Granollers znova priigral zadetek naskoka (11:10).

 

Tudi v drugem polčasu se slika v Bonifiki ni pretirano spremenila, moštvi pa sta igrali po sistemu "gol za gol". S tremi zaporednimi zadetki je za navdušenje koprskih navijačev poskrbel Rapotec, vendar so gostje iz Španije znova vrnili milo za drago. Nobeno moštvo si ni uspelo priigrati občutnejše prednosti, v 50. minuti pa je Granollers po zadetku Svitlice s črte sedmih metrov spet poskrbel za izenačenje. Cimos si je v zadnjem delu sicer priigral dva zadetka "viška" (26:24), toda španski klub je najprej zmanjšal na 26:25, zadnje izenačenje na tekmi pa je bilo tudi v zadnji minuti (26:26). Granollersov napad je 40 sekund pred koncem prekinil njegov trener Antonio Garcia Guerrero z minuto odmora, a Španci žoge niso uspeli spraviti za hrbet vratarja Dušana Podpečana, ki je v zadnjih treh minutah zamenjal odličnega Stanića (skupaj 19 obramb). Na nasprotni strani je David Špiler, z devetimi zadetki najboljši strelec tekme v Kopru, dosegel zmagoviti zadetek za 27:26.

 

 

Fredi Radojkovič, trener Cimosa: "Tekmo smo začeli preveč v krču. Ne vem, zakaj se je to zgodilo, poleg tega pa bi morali bolje izkoristiti prednost domačega igrišča. Njihov vratar je obranil zelo veliko naših stoodstotnih priložnosti, njegovi soigralci v polju pa so kaznovali vsako našo napako. Igrali smo precej nedisciplinirano in neodgovorno, kar se na povratni tekmi seveda ne sme ponoviti, če si želimo priigrati napredovanje v četrtfinale."

 

Antonio Garcia Guerrero, trener Granollersa: "Tekma je bila takšna, kot smo jo tudi pričakovali. Vedeli smo, da je Cimos spoštovanja vreden nasprotnik, saj dosega dobre rezultate tako v slovenski ligi kot v evropskem pokalnem tekmovanju. Proti Cimosu smo naredili preveč tehničnih napak, kljub temu pa sem vesel, da smo zdržali do konca in da nismo podlegli pritisku. Na povratni tekmi pričakujem manj naših napak, bučno podporo domačih navijačev in napredovanje v četrtfinale evropskega pokala pokalnih zmagovalcev."


Evropski pokali, 2009/10