13. 2. 2010

Trimo poskrbel za veliko presenečenje in visoko premagal favorizirani Aragon

Rokometaši Trima Trebnje so na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala EHF na domačem terenu visoko premagali španski Aragon s 35:26 (18:12). Povratni obračun v Zaragozi je na sporedu v soboto, 20. februarja.

Trimo Trebnje – Aragon 35:26 (18:12)

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 600, sodnika Cohen in Peretz (oba Izrael).

Trimo Trebnje: Ferlin, Korelec 5, Erčulj, M. Radelj 1, B. Radelj 2, Imperl, Se. Skube 5 (2), Sušin 4, Paladin, Miklavčič 4, Musa 3, Papež, St. Skube 9 (4), Zarabec 2.

Aragon: Malumbres, Sorli 6 (1), Maqueda 3, Stanković, Grebenar 3, Larsson 2, Sifre, Ruiz 3, Hernandez, Lamadrid 1, Carton 3, Arhhenius 5, Postigo, Stojanović.

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 6 (6), Aragon 1 (1).

Izključitve: Trimo Trebnje 12, Aragon 6 minut.

Trebanjski rokometaši so poskrbeli za veliko senzacijo, kajti na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala EHF so povsem nadigrali favorizirane goste iz Španije. Po zmagi z devetimi zadetki razlike (35:26) je moštvo trenerja dr. Marka Šibile na pragu uvrstitve v četrtfinale pokalnega tekmovanja, kljub temu pa Trimo na povratnem dvoboju v Zaragozi, kjer so v preteklosti padali že precej močnejši nasprotniki, čaka še težko delo.

Dolenjci so pred domačimi gledalci poskrbeli za izjemno zrelo, borbeno, disciplinirano, pametno in predvsem učinkovito igro. Rokometaši Aragona (v tretjem krogu pokala EHF so izločili avstrijski klub Bregenz) so očitno podcenjevali domači Trimo, kar se jim je že zelo hitro maščevalo. Trenutno četrtouvrščeni klub v močni španski ligi Asobal si je že do konca prvega polčasa priigral kar šest zadetkov zaostanka (12:18), v nadaljevanju pa je Aragonova igra doživela še večji razpad sistema.

V Trimovih vratih je blestel David Imperl, v polju pa je bil najučinkovitejši Staš Skube, ki je dosegel kar devet zadetkov – pet iz igre in štiri s črte sedmih metrov, po pet pa sta jih dodala še Sebastian Skube in Anže Korelec. Na koncu so rokometaše Trima iz Trebnjega domači gledalci nagradili z zasluženim aplavzom, Aragon (v zadnjih dveh sezonah je dvakrat igral v polfinalu tega evropskega pokalnega tekmovanja), ki je sestavljen iz kopice Špancev in tujcev, pa je dobil veliko rokometno zaušnico in lekcijo.

Evropski pokali, sezona 2009/10