27. 3. 2010

Krim Mercator zlahka do finalne vstopnice na finalnem turnirju pokala Slovenije

Krim Mercator si je v prvi polfinalni tekmi zlahka priboril finalno vstopnico pokala Slovenije za leto 2010. V dvorani Leona Štuklja v Novem mestu je visoko, z 49:28 (19:15), premagal Celje Celjske mesnine.


Celje Celjske mesnine : Krim Mercator 28:49 (15:19)

Dvorana Leona Štuklja, gledalcev: 100, sodnika: Pangerc in Veber.

Celje Celjske mesnine: E. Amon (8 obramb), Vasiljevič, Bojovič 1, Jug 5 (1), Gerič 11, Koljič 1, Ahlin 2, I. Amon 3, Pelikan, Palir 1, N. Bojovič 1, Vrček, Klakočer, Čebular 1.

Krim Mercator: Pandžič (12 obramb), Šoberl (15 obramb), Zacsik, Guberinič4, Gros 4, Mavsar 5, Naglič 4, Vidic 6, Koren 5, Janković 8, Cvijić 6 (1), Prebil 1, Zrnec 2, De Sousa 4.

Sedemmetrovke: Celje Celjske mesnine 4 (2), Krim Mercator 1 (1).

Izključitve: Celje Celjske mesnine 8 minut, Krim Mercator 2 minuti.

Krim Mercator je v polfinalu nastopil brez obeh prvih vratark, Sergeje Stefanišin in Jelene Grubišić, Ljudmile Bodnjeve, Marine Vergeljuk in poškodovanje Andree Lekić. Torej je manjkala polovica "evropske" ekipe.

Obračun v Novem mestu so veliko bolje začele Celjanke, pri katerih je večina akcij potekala po levi strani preko Laure Gerič, ki je prispevala prva dva zadetka (2:0). Krimovke so sprva po tekočem traku zapravljale strele (Korenova, Grosova in Cvijićeva). Z obrambami Amre Pandžić (ob polčasu jih je zbrala 12) ter prodori Alje Janković pa so tehtnico hitro prevesile na svojo stran. Za dva zadetka so prvič vodile v 12. minuti, ko je bilo 6:4, nato pa le še dodajale na plin.

Čeprav je ekipa Marte Bon delala ogromno napak v napadu ter slabo realizirala strele si je po novem zadetku Jankovićeve v 24. minuti priborila že sedem zadetkov naskoka (16:9). Prvo ime celjske ekipe, reprezentantka Geričeva, je v 16. minuti za nekaj časa morala zapustiti teren, potem ko je ob boju v obrambi z Dragano Cvijić grdo padla. Po njeni vrnitvi v igro pa je ekipa Celja, ki jo vodi Miha Bojovič, pripravila delni izid 5:0 (od 24. do 28. minute), ko je trikrat zadela Geričeva, po enkrat pa Jugova in Amonova, znižala na dva gola zaostanka (14:16). A do 30. minute je Krim vendarle povišal na štiri gole naskoka.

Po odmoru je Krim preko Ane Miriam De Souse in Dragane Cvijić prednost zlahka povišal na + 8 – v 39. minuti je na semaforju pisalo 18:26. Vsega je bilo konec, celjskim rokometašicam je začelo zmanjkovati moči, Krim je nekoliko stisnil v obrambi ter s protinapadi le še polnil mrežo nasprotnic. V 45. minuti je prvič vodil za 13 zadetkov (32:19). Vprašanje je bilo le še, kakšna bo končna razlika. Krim se je tako suvereno uvrstil v finale pokala Slovenije.