3. 8. 2010

Rokometaš Nikola Karabatić in hrvaška atletinja Blanka Vlašić naj bi bila par

Po poročanju svetovnih medijev naj bi se rodila ljubezenska zveza dveh znanih športnikov. To sta francoski rokometaš Nikola Karabatić in hrvaška atletinja Blanka Vlašić.

Dvakratna svetovna prvakinja Vlašićeva je na v nedeljo končanem evropskem prvenstvu v Barceloni osvojila zlato kolajno v skoku v višini, s tribun pa jo je spodbujal francoski rokometni reprezentant Nikola Karabatić. Igralec Montpellierja se je kasneje sicer izgovarjal, da je prišel v Barcelono spodbujat francoske atlete in atletinje, precej bolj nedvoumna pa je bila Vlašićeva, ki je po finalnem nastopu kar pred televizijskimi kamerami pošiljala poljubčke svojemu dragemu na tribuno. Na vprašanje, ali je v ljubezenski zvezi, je z rokometnim zvezdnikom hrvaško-srbskih korenin, je Splitčanka Blanka Vlašić odgovorila: "Kaj naj vam rečem? Saj ste vse sami videli."

Precej bolj jasen je bil Blankin oče Jozo Vlašić: "Zdaj imate dve zgodbi. Ena je zlata evropska kolajna, druga pa njen novi fant. Toda v Blankino zasebno življenje se zares ne bi želel vmešavati, saj sama odloča o njem." Zanimivo je, da je Karabatića iz Montpellierja v katalonsko prestolnico pripeljal prav Blankin oče Jozo, takoj po finalu pa se je rokometaš vrnil v Francijo. Nikolo in Blanko (oba sta stara 26 let, pri čemer je rokometaš pet mesecev mlajši od atletinje) so že pred nekaj tedni videli skupaj na glasbenem festivalu v Splitu, vendar sta takrat zanikala ljubezensko zvezo.

Tako Vlašićeva (rojena je bila v Splitu, kjer tudi živi) kot Karabatić imata dalmatinske korenine, kajti rokometašev oče Branko, prav tako nekdanji rokometaš, je doma iz Trogirja. Ko je igral za Železničar iz Niša, je tam spoznal bodočo soprogo Radmilo, v Nišu pa se je kasneje Nikola tudi rodil. Ko je bil star tri leta, se je družina preselila v Francijo, saj je oče Branko tam dobil službo trenerja.


D. K.