3. 8. 2010

S pripravami na novo tekmovalno sezono so začeli tudi rokometaši koprskega Cimosa

Rokometaši Cimosa so začeli s pripravami na novo tekmovalno sezono 2010/11. Koprčani so najprej opravili testiranja, z izidi katerih je stroka zadovoljna, za igralci pa je že tudi prvi trening v dvorani Bonifika.

 

Prvi teden priprav bodo varovanci trenerja Fredija Radojkoviča prebili v domači dvorani Bonifika. V soboto se nato za teden dni selijo v Kranjsko Goro, kjer jih čakajo naporne priprave, v okviru katerih bodo odigrali tudi dve prijateljski tekmi (Nexe Našice, Merkur Škofja Loka).

 

Po koncu priprav v Kranjski Gori se bodo koprski rokometaši udeležili dveh močnih turnirjev. Pred rokometnim vikendom v Poreču (od 19. do 21. avgusta), kjer se bodo rumeno-modri pomerili z Veszpremom, Zagrebom, Silkeborgom, Gummersbachom in najverjetneje Melsungenom, bo konec meseca na sporedu še kakovosten turnir v Ljubuškem, ki ga tradicionalno pripravlja domači klub Izviđač. Tam bodo poleg Koprčanov in gostiteljev nastopili še Bosna Sarajevo, romunska Resita, Borac iz Banjaluke in avstrijski Alpla Hard.

 

"Mislim, da smo v klub pripeljali primerne rokometaše, ki bodo dali Cimosu dodatno kakovost. Zagotovo pa bo potrebno mnogo stvari dodelati, sploh zato, ker gre za novo zunanjo linijo. S kolektivnim duhom nam lahko uspe. Prepričan sem, da ima ta ekipa velik potencial," je optimistično razpoložen koprski trener Fredi Radojkovič, ki ima tudi novega pomočnika. To je Zoran Jovičić, ki bo sicer v dvojni vlogi (pomočnik trenerja in igralec), a bo poudarek na njegovem ukvarjanju s stroko.

Na prvem treningu so bili prisotni tudi vsi trije novinci: Milorad Krivokapić, Vladimir Osmajić in Sebastian Skube. Članskemu moštvu  Cimosa pa se na pripravah ni pridružil Hrvat Goran Gorenac, ki je odšel na posojo v Trimo iz Trebnjega. V koprsko igralsko zasedbo se je vrnil Dean Bombač, ki je okreval po lanski hudi poškodbi gležnja, na začetku priprav pa bodo s članskim moštvom sodelovali tudi fantje iz mladinskega pogona.

 

Cilji Koprčanov v prihajajoči sezoni seveda ostajajo visoki. Radi bi se enakovredno kosali v vseh treh tekmovanjih – v obeh domačih (prvenstvo in pokal), želijo pa osvojiti tudi evropski pokal challange, ki je sicer glede na druge evropske pokale nekoliko slabši po kakovosti, a kljub temu se nasprotnikov ne sme podcenjevati. Primorci bodo nastop v pokalu challenge začeli v tretjem krogu, žrebanje na Dunaju pa jim je za prvega nasprotnika dodelilo bolgarski klub Spartak iz Varne.

 

 

Igralci, ki so piršli v klub: Vladimir Osmajić (Pick Szeged, Madžarska), Milorad Krivokapić (Pick Szeged, Madžarska), Sebastian Skube (Trimo Trebnje).

 

Igralci, ki so zapustili klub: David Špiler (Zagreb, Hrvaška), Nejc Poklar (Celje Pivovarna Laško), Balasz Laluska (Veszprem, Madžarska), Rok Praznik (Logrones, Španija), Goran Gorenac (Trimo Trebnje - posoja).

 

 

Dejan Kresnik