4. 8. 2010

Povratniki v prvoligaško druščino iz Novega mesta že pridno trenirajo

Rokometaši Krke, ki so se po minuli sezoni vrnili v prvo ligo, so že začeli s pripravami na novo sezono. V moštvu trenerja Benjamina Teraša je kar nekaj igralskih sprememb.

 

V sezoni 2009/10 so Novomeščani osvojili prvo mesto v 1. B ligi in se po enem letu znova uvrstili med najboljše slovenske klube. Rokometaši Krke so že začeli intenzivne priprave na novo tekmovalno sezono, prve treninge pa so opravili na domačem štadionu Portoval. Del kondicijskih priprav bo moštvo trenerja Benjamina Teraša opravilo na štadionu in v fitnesu, popoldanske treninge pa bodo imeli v domači dvorani Marof, kjer opravljajo tudi različna testiranja.

 

"S pripravami na sezono smo začeli že konec julija. Vsi igralci so zdravi in motivirani za delo. Veseli me, da smo ena redkih prvoligaških ekip brez tujcev in verjetno tudi ena najmlajših, če ne že kar najmlajša. V prvem tednu smo opravili s testiranji, sedaj pa sledijo treningi dvakrat dnevno. Od fantov zahtevam, da so na treninge popolnoma osredotočeni in da vanje vlagajo ves trud, saj bodo le na takšen način postali boljši igralci. Pričakujem, da bodo še naprej ohranjali dobro vzdušje in bodo pripravljeni vse narediti za soigralca in ekipo," pravi Krkin trener Benjamin Teraš.

O ciljih za prihajajočo sezono trener Teraš dodaja: "Za sezono smo si skupaj z igralci zadali cilj, da igramo borben rokomet s trdno obrambo in hitrimi prehodi v napad. Verjamem, da bo taka igra zanimiva tudi za gledalce in želimo, da nas vzpodbujajo v čim večjem številu. Vsi verjamemo, da bo takšen način dela posledično prinesel tudi rezultat – to je zanesljiv obstanek v prvi ligi."

 

Krkine vrste je zapustil vratar Luka Kisovec, ki trenutno še nima delodajalca. Kot je povedal, si po dveh sezonah v slovenskih klubih želi braniti v tujini, odločitev o morebitni selitvi pa bo sprejel v kratkem. Člansko ekipo so pred letošnjo sezono okrepili Darjan Vojin, ki bo igral na poziciji desnega krila, nekdanji kadetski in mladinski reprezentant Dejan Čančar na položaju levega zunanjega igralca ter vratar Emir Taletovič. Vojin in Čančar že trenirata v dolenjski prestolnici, po končanem mladinskem evropskem prvenstvu na Slovaškem pa se bo ekipi pridružil tudi Taletovič.

 

Kot pomočnik bo v letošnji sezoni bo trenerju Benjaminu Terašu na pomoč priskočil Samo Jug, ki je v Krki prejšnjo sezono treniral mlajše selekcije, Teraš pa mu je zaupal tudi delo z vratarji. Člani bodo pred uradnim začetkom nove sezone odigrali še nekaj pripravljalnih tekem, prva pa bo že v torek, 10. avgusta, proti škofjeloškemu Merkurju.

 

 

Dejan Kresnik

 

Foto: Andrej Matič