1. 9. 2010

Znani pari šestnajstine finala pokala Pivovarne Union, na sporedu tudi trije prvoligaški derbiji

Na sedežu RZS so izžrebali pare šestnajstine finala pokala Pivovarne Union za sezono 2010/11. Tekme bodo v sredo, 15. septembra, na sporedu pa bodo tudi trije prvoligaški derbiji. Neposredno v osmino finala so se že uvrstili Slovan, Krka, Dobova in Moškanjci-Gorišnica.

 

V pokalu Pivovarne Union v tekmovalni sezoni 2010/11 nastopa 28 moških klubov. Na današnjem žrebanju na sedežu RZS so izžrebali dvanajst parov (skupaj 24 klubov), katerih zmagovalci se bodo uvrstili v osmino finala. Med dvanajstimi pari so tudi trije takšni, ko se bodo medsebojno pomerili prvoligaški klubi: Slovenj Gradec - Merkur Škofja Loka, Klima Petek Maribor - Jeruzalem Ormož in Šmartno Herz Factor banka - Ribnica Riko hiše.

 

V osmino finala so se neposredno uvrstila štiri moštva, ki tokrat niso bila izžrebana: Slovan Ljubljana, Krka Novo mesto, Dobova in moškanjci-Gorišnica.

 

V pokalnem tekmovanju se igra samo po ena tekma. Vsa prijavljena moštva začnejo tekmovanje istočasno, zmagovalec tekme pa nadaljuje s tekmovanjem. Pari v posameznem krogu se določijo z žrebom. Organizator izločilne tekme do vključno četrtfinala se določi na podlagi ranga tekmovanja (lige) v tekmovalni sezoni, v kateri se pokal igra: v primeru, da sta obe moštvi v enakem rangu tekmovanja (ligi), na prizorišču moštva, ki je bilo prvo izžrebano; v primeru, da sta moštvi v različnem rangu tekmovanja (ligi), na prizorišču moštva iz nižjega ranga tekmovanja.

PARI ŠESTNAJSTINE FINALA POKALA PIVOVARNE UNION:

Par Domačin Gost
1. par Sevnica Cimos Koper
2. par Alples Železniki Ajdovščina
3. par Velika Nedelja Celje Pivovarna Laško
4. par Arcont Radgona Brežice
5. par Drava Ptuj Krško
6. par Pomurje Grosuplje
7. par Cerklje Gorenje Velenje
8. par Radovljica Škofljica
9. par Slovenj Gradec Merkur Škofja Loka
10. par Klima Petek Maribor Jeruzalem Ormož
11. par Šmartno Herz Factor banka Ribnica Riko hiše
12. par Mokerc-Ig Trimo Trebnje

D. K.

Pred žrebanjem parov šestnajstine finala PPUPokal 2010/11: pri moških 28 klubov, pri ženskah desetPokal Pivovarne Union - sezona 2009/10