4. 9. 2010

Ocvirk: Garanje se nam je tokrat že obrestovalo; Šibila: Naša igra bo iz meseca v mesec boljša

Po dvojni domači kroni (prvenstvo in pokal) so celjski rokometaši osvojili še tretjo lovoriko v letu 2010. Zato je bilo veselje v taboru pivovarjev razumljivo, prav tako pa niso bili razočarani niti poraženi Mariborčani.

 

 

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "V zadnjem mesecu smo zelo garali, saj smo delali predvsem na telesni pripravi, kar se nam je tokrat tudi obrestovalo. Dokazali smo, da smo telesno dobro pripravljeni, da igramo lep in hiter rokomet in da imamo dovolj dolgo klop za rotacijo igralcev. Najtežji del priprav je za nami, zdaj smo povsem osredotočeni na tehnično-taktične zadeve. Pričakovali smo težko tekmo, kajti že v minuli sezoni smo imeli slabe izkušnje z Mariborčani. Gostitelji igrajo zelo hitro, mi pa smo dobili preveč zadetkov iz protinapadov, kar pomeni, da moramo popraviti vračanje v obrambo. V obrambi smo odigrali dokaj dobro in potrdili, da bo sistem 6-0 naš osnovni način igre. V napadu smo število napak zmanjšali na minimum, čeprav imamo še nekaj težav z uigravanjem novincev. Kljub številnim igralskim okrepitvam, ki so šele v zadnjih tednih spoznale nov sistem celjske igre, imamo še dovolj časa za uigravanje do začetka tekmovanja v evropski ligi prvakov."

 

 

dr. Marko Šibila, trener Maribora Branika: "Proti zvezdniški ekipi Celja Pivovarne Laško smo odigrali, kolikor je bilo v naših močeh. Gostje so pokazali, da so kakovostni in jim seveda čestitam za zmago. Prav tako čestitam tudi svojim igralcem za lepo predstavo in borbenost. Zadovoljen sem s tem, da smo celotno tekmo odigrali v dobrem ritmu in da kljub visokem u zaostanku v večjem delu tekme nismo popuščali v igri. Toda po drugi strani sem nezadovoljen s tem, ker smo bistveno preslabo igrali v obrambi. A omeniti velja, da smo še vedno v fazi priprav, zato sem prepričan, da bo naša igra iz meseca v mesec boljša. Prav tako sem prepričan, da bomo med sezono pokazali še boljše predstave, da bomo konkurenčnim najboljšim klubom v Sloveniji in da bomo izpolnili cilj – uvrstitev v končnico za prvaka. Superpokalna tekma je bila lep uvod v novo sezono, pokazala pa je, da je slovenski rokomet kakovosten, zanimiv, gledljiv in atraktiven. Upam, da bo tudi celotna domača sezona šla v tej smeri."

Uroš Zorman, kapetan Celja Pivovarne Laško: "Zagotovo to še ni naša prava igra. Če se malce pošalim: tudi če bi zmagali s petdesetimi zadetki razlike, nikoli ne moreš biti maksimalno zadovoljen, saj je vedno lahko še boljše. Večina meni, da je superpokal le prestižnega pomena, toda za naš klub to ne velja. Jasno je, da bi vsak želel osvojiti to lovoriko in nam je to uspelo, s čimer smo odlično začeli novo sezono. Tekmo proti Mariborčanom smo vzeli maksimalno resno, vse niti igre in rezultat smo ves čas imeli v svojih rokah – od prve do zadnje minute. Veseli me, da po visokem vodstvu nismo popustili in padli v igri, kot se nam je proti Mariborčanom zgodilo v minuli sezoni. Na koncu smo zasluženo zmagali in ostalim klubom jasno pokazali, da bomo tudi v letošnji sezoni maksimalno pripravljeni na ubranitev dvojne slovenske krone – prvenstva in pokala. Res imamo še malce težke noge in roke po napornih pripravah, prav tako smo tudi utrujeni, a imamo še nekaj časa, da se spočijemo."

 

 

Rok Ivančič, kapetan Maribora Branika: "Čeprav gre delno tudi za revijalno tekmo, je bila ta nagrada za naš klub za osvojeno drugo mesto v pokalnem tekmovanju v prejšnji sezoni. Čestitam Celjanom za zmago in lovoriko, saj so bili tokrat zares boljši, čeprav smo se na trenutke enakovredno kosali z njimi. Toda potem smo vedno naredili nekaj napak, kar so znali kaznovati in razliko držati do konca. Seveda bi bilo lepo, če bi sezono začeli z lovoriko, a proti Celjanom pač ni šlo. Nisem zadovoljen z našo igro v obrambi, saj so nas nasprotniki malce uspavali in smo bili preveč statični. Celjani so telesno malce močnejši, mi pa nekoliko hitrejši. A medtem ko so oni izkoristili svojo moč, mi svoje hitrosti v napadu nismo. V naši igri je še nekaj napak, ki jih moramo odpraviti do začetka tekmovanja v slovenski ligi in domače prvenstvo začeti z zmago, kar je za nas zelo pomembno."

 

 

Dejan Kresnik

 

 

Foto: Slavko Kolar

Celjani osvojili letošnjo superpokalno lovorikoSlovenski superpokal 2010 v Mariboru