5. 9. 2010

Velenjčani klonili tudi na zadnji tekmi v Karlsruheju proti danskemu klubu Bjerringbro-Silkeborg, v ligo prvakov gre Rhein Neckar

Po porazih proti Rheinu Neckarju (28:33) in Realu Ademarju (21:27) so rokometaši Gorenja izgubili tudi zadnjo tekmo na kvalifikacijskem turnirju povabljencev za nastop v ligi prvakov v Karlsruheju. Od Velenjčanov je bil uspešnejši danski klub Bjerringbro-Silkeborg, ki je zmagal z 31:28 (18:16). Med evropsko elito se je brez poraza uvrstil Rhein Neckar Löwen.

 

 

Bjerringbro-Silkeborg – Gorenje Velenje 31:28 (18:16)

 

Karlsruhe – Dvorana Europahalle, gledalcev: 800, sodnika: Horaček in Novotny (oba Češka).

 

Bjerringbro-Silkeborg: Landin (12 obramb), Prošt (7 obramb), Kozomara 4, Öris 5, Nielsen 3, Lauge 3, Kirkegaard 1, Toudahl 5 (1), Madsen, Back, Ahle 1, Kristiansen, Petersen 9 (1).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Skok (5 obramb), Zaponšek, Bezjak 3, Manojlović 6, Rutar, Cehte 1, Miklavčič 3, Musa 4, Štefanič 3, Golčar 1, Šoštarič, Gams 1, Nosan, Šimič 6.

 

Sedemmetrovke: Bjerringbro-Silkeborg 2 (2), Gorenje Velenje 1 (1).

 

Izključitve: Bjerringbro-Silkeborg 4 minute, Gorenje Velenje 10 minut.

 

Rdeči karton: Manojlović (39. minuta).

 

 

Danci so na prvih dveh tekmah na turnirju v Karlsruheju iztržili polovičen točkovni izkupiček (zmaga proti Ademarju in poraz proti Rheinu Neckarju), proti svojemu nekdanjemu klubu pa sta prvič v dvorani Europahalle v začetni sedmerki zaigrala slovenska rokometaša Primož Prošt in Goran Kozomara. Po enakovredni in izenačeni igri na začetku tekme (do 6:6) je Marko Bezjak v 14. minuti v hitrem protinapadu priigral Gorenju prvo vodstvo (8:7), toda igralci skandinavskega kluba so odgovorili z delnim izidom 3:0.

 

Potem ko je Bjerringbro-Silkeborg v 20. minuti povedel s tremi zadetki prednosti, je po Proštovih obrambah še dvakrat zadel v polno (drugi zadetek je prispeval Kozomara, ki je skupaj dosegel štiri) in šest minut pred koncem prvega polčasa je bilo že 16:11. Toda slovenski podprvaki so naredili delni izid 4:1 (dva zadetka je prispeval Aljoša Štefanič) in se nasprotniku približali le na zadetek zaostanka, kljub temu pa je danski klub odšel na odmor z dvema prednosti (18:16).

 

Uvodne minute drugega polčasa so pripadle Gorenju, ki je z zadetkoma Nikole Manojlovića in Roka Šimiča znova vzpostavil rezultatsko ravnotežje na igrišču (18:18). Toda nato je za Velenjčane – čeprav so držali izenačenje do 22:22 – sledil velik šok. Manojlovića, ki je bil v prvem polčasu enkrat izključen, sta češka sodnika izključila še dvakrat zapored, zato je dobil rdeči karton in je moral predčasno z igrišča. Poleg tega je moral za dve minuti na klop za kaznovane igralce še Bezjak in moštvo trenerja Branka Tamšeta je moralo kar šest minut igrati z igralcem manj.

 

Bjerringbro-Silkeborg je številčno premoč seveda spretno izkoristil in v 47. minuti povedel z 28:24. V naslednjih šestih minutah nobeno moštvo ni doseglo zadetka, vratarja na obeh straneh pa sta pridno zbirala obrambe. V danskih vratih je poleg Prošta, ki je zbral sedem obramb, v nadaljevanju blestel tudi Niklas Landin (12 obramb) in skandinavsko moštvo je držalo prednost štirih zadetkov (29:25). Dobri dve minuti pred koncem se je Gorenje, ki je igralo tudi brez Dina Bajrama (na sobotni tekmi proti Ademarju je dobil neposredni rdeči karton in zato ni smel igrati) približalo le na dva zadetka zaostanka, toda vratar Landin ni dovolil morebitnega preobrata.

 

 

 

SPORED IN IZIDI KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA POVABLJENCEV:

 

 

Petek, 3. septembra 2010:

 

Reale Ademar - Bjerringbro-Silkeborg 26:27 (15:16)

 

Rhein Neckar Löwen - Gorenje Velenje 33:28 (20:13)


 

Sobota, 4. septembra:

 

Gorenje Velenje - Reale Ademar 21:27 (12:15)

 

Bjerringbro-Silkeborg - Rhein Neckar Löwen 26:31 (13:17)


 

Nedelja, 5. septembra:

 

Bjerringbro-Silkeborg - Gorenje Velenje 31:28 (18:16)

 

Reale Ademar - Rhein Neckar Löwen 26:33 (9:15)

 

 

Končni vrstni red: 1. Rhein Neckar Löwen 6 točk, 2. Bjerringbro-Silkeborg 4, 3. Reale Ademar 2, 4. Gorenje 0.

 

 

 

Dejan Kresnik

 

 

Foto: Spletna stran RK Rhein Neckar Löwen

Trener Branko Tamše: Smo na pravi potiPo porazu proti Ademarju dokončno brez lige prvakovGorenje turnir povabljencev začelo z neuspehom proti Rheinu NeckarjuVelenjčani v Karlsruheju v boj za ligo prvakov