5. 9. 2010

Trener Branko Tamše: Smo na pravi poti

Rokometaši Gorenja so nastop na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakov v Karlsruheju končali s tremi porazi na treh tekmah in na zadnjem mestu med štirimi klubi. In kako je trener Branko Tamše ocenil nastop Velenjčanov v Nemčiji?

 

 

O tekmi z Rheinom Neckarjem: "Začetek tekme ni bil po naših načrtih. Želeli smo si čim dlje držati rezultat z Rheinom Neckarjem, saj smo vedeli, da bi to prinašalo določeno mero živčnosti v nasprotno ekipo, vendar se to na žalost ni zgodilo. V prvem polčasu smo prejeli preveč zadetkov in na odmor smo odšli kar s sedmimi goli zaostanka. V drugem polčasu so se fantje držali dogovora iz slačilnice in dokazali smo, da lahko igramo na ravni tako priznanih klubov, kot je Rhein Neckar Löwen. Obramba je delovala odlično in na račun tega smo v šestnajstih minutah drugega polčasa prejeli samo štiri zadetke, kljub temu, da smo v drugem delu tekme kar deset minut igrali brez enega igralca. Z močnim karakterjem in voljo se so fantje približali Nemcem in skoraj bi prišlo do izenačenja, a se to ni zgodilo."

 

O tekmi z Ademarjem: "Želeli smo si drugačnega razpleta tekme. Igra v napadu nam ni stekla in mislim, da je to bil eden izmed faktorjev poraza proti Ademarju. Naredili smo preveč tehničnih napak, skupaj kar 21, kar je na takšni tekmi seveda usodno. Večkrat sem že poudaril, da je ekipa skupaj dober mesec in da bodo v igri vzponi in padci. Na tako kakovostnem turnirju moraš biti v vsakem napadu učinkovit, drugače si hitro kaznovan z nasprotnikove strani. Poleg tega je Ademar odigral precej bolje kot prvi dan proti Bjerringbro-Silkeborgu, čeprav je proti Dancem izgubil."

 

O tekmi z Bjerringbro-Silkeborgom: "Čeprav smo že pred zadnjo tekmo izgubili vse možnosti za uvrstitev v evropsko ligo prvakov, smo proti danskemu moštvu prikazali dobro igro. Na žalost smo morali igrati brez kaznovanega Dina Bajrama, poleg tega pa smo že pred polovico drugega polčasa ostali brez do takrat zelo razpoloženega Nikole Manojlovića. Pokopalo nas je veliko število tehničnih napak in precej zgrešenih stoodstotnih priložnosti, kar je nasprotnik seveda znal kaznovati. Čeprav smo izgubili vse tri tekme, to ni tragedija. Zadovoljen sem z igrama proti Nemcem in Dancem, nezadovoljen pa s predstavo proti Špancem. Mislim, da smo na pravi poti in da delamo dobro, vendar je seveda potrebnega še nekaj časa, da se moštvo popolnoma uigra in da se bomo lahko povsem enakovredno kosali z najboljšimi."

 

 

D. K.

Za konec boljši tudi Bjerringbro-SilkeborgPo porazu proti Ademarju dokončno brez lige prvakovGorenje turnir povabljencev začelo z neuspehom proti Rheinu NeckarjuVelenjčani v Karlsruheju v boj za ligo prvakov