20. 10. 2010

Krimova igralka Dragana Cvijić po poškodbi kolena in operaciji šest mesecev na bolniški

Zmaga rokometašic Krima Mercatorja proti ruski Zvezdi v drugem krogu lige prvakinj je imela tudi grenak priokus. Zaradi poškodbe in operacije kolenskih križnih vezi bo srbska krožna napadalka Dragana Cvijić z igrišč odsotna pol leta.

Sobotna premiera pred domačimi gledalci v novi dvorani v Stožicah (v prvem krogu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja so dekleta z Galjevice gostovala pri Podravki Vegeti v Koprivnici na Hrvaškem in slavila s 35:30) se je za slovenske rokometne prvakinje kljub zmagi proti ruski Zvezdi iz Zvenigoroda (37:32) končala z veliko igralsko izgubo.

Srbsko krožno napadalko Dragano Cvijić so namreč morali zaradi poškodbe kolena predčasno odnesti z igrišča, že takoj pa so mnogi na igrišču in ob njem menili, da gre za zelo hudo poškodbo.

Njihove domneve so se na žalost odlične srbske rokometašice, ekipe trenerke Marte Bon in Krimovih navijačev uresničile, kajti magnetna resonanca je pokazala, da si je Cvijićeva strgala križne vezi v kolenu. Krimova igralka je prvič padla že v uvodnem delu tekme z Zvezdo, vendar se je nato s povitim kolenom kljub vsemu še enkrat vrnila na igrišče. Toda sledil je še en hud padec, po katerem sta Srbkinjo v solzah odnesla z igrišča klubski fizioterapevt Andrej Potrata in soigralka Andrea Lekić.

Po operaciji čaka Dragano Cvijić dolgotrajna rehabilitacija, na rokometna igrišča pa naj bi se vrnila v obdobju šestih mesecev. To pomeni, da bo lahko za Krim Mercator zaigrala šele v zaključnih bojih v evropski ligi prvakinj, reprezentanci Srbije pa ne bo mogla pomagati na decembrskem evropskem prvenstvu v Skandinaviji.

Foto: Slavko Kolar