5. 11. 2010

Krim Mercator bo v nedeljo v Rusiji lovil tretjo zmago v letošnji evropski ligi prvakinj

Po dvotedenskem premoru se s tekmami četrtega kroga nadaljuje evropska liga prvakinj. Rokometašice Krima Mercatorja bodo gostovale v Rusiji, tekma z Zvezdo iz Zvenigoroda pa bo v nedeljo, 7. novembra 2010, ob 12. uri po slovenskem času.

 

Krimova trenerka Marta Bon se v zadnjem času ukvarja s številnimi poškodbami igralskega kadra. Na Dragano Cvijić zaradi kolenskih vezi ne more računati približno pol leta, Szandra Zacsik je včeraj prvič resneje trenirala, a je vprašanje, kdaj bo nared za igro, Neja Šoberl je po zlomu prsta na roki šele včeraj snela mavec, Sergeja Stefanišin si je zvila gleženj... Marta Bon vseeno računa, da njena ekipa ne bo ponovila slabše predstave s tekme proti Györiju, ko je v Stožicah izgubila s 30:34: "Na treningih intenzivno delamo na tem, da bi odpravili slabosti, ki smo jih pokazali proti Madžarkam. Hkrati upam, da bomo lahko skrili številne omejitev v igri, ki so posledica poškodb igralk."

 

Dvotedenski premor v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju je Krim Mercator poleg treningov izkoristil tudi za igranje tekem v slovenski ligi, saj je v osmih dneh odigral kar štiri (Casino Izola, Krka, Zagorje GEN-I, Piran Vrtovi Istre). Bonova priznava, da so nekateri dogodki v klubu in okoli njega vplivali na igralke, še bolj pa jo skrbi dejstvo, da Zvezda slabo igra in izgublja v ruski ligi, v Evropi pa kaže povsem drugačno sliko: "To mi ni všeč, saj bi rajši videla, da bi bilo obratno. Vse skupaj dokazuje, da se ruska ekipa očitno osredotoča na evropsko ligo prvakinj, čeprav upam, da se bo tradicija Zvezdnih slabih rezultatov v domači ligi in dobrih v Evropi obrnila že na tekmi proti nam." Krimova trenerka pravi, da ima Zvezda odlično izdelan sistem igre z nekaj vrhunskimi posameznicami, zato pokrivanje "ena na ena" ne pride v poštev, ampak bo potrebno najti kakšno drugo taktično rešitev.

Na prvi tekmi v Stožicah so dekleta z Galjevice zmagala s 37:32 (najučinkovitejši sta bili Barbara Varlec z devetimi zadetki in Andrea Penezić s sedmimi), Zvezdin odpor pa so zlomile šele po izidu 27:26 v 44. minuti. Med najzaslužnejšimi za preobrat je bila Tamara Mavsar, ki je vseh svojih šest zadetkov dosegla v drugem polčasu – med 39. in 57. minuto: "Naš klub je znan po hitri igri, (pol)protinapadih in visokem ritmu. Tudi to bodo naša glavna orožja v Rusiji: če bomo dobre v obrambi, bomo s tem po eni strani pomagale našim vratarkam, po drugi bom s takšnim načinom lažje prihajale do hitrih nasprotnih napadov in dosegale lahke zadetke. Na postavljeno obrambo je seveda težje dosegati zadetke, še posebno proti takšnim igralkam, kot jih ima Zvezda, ki so močne, visoke in stabilne."

 

Nedeljski dvoboj v Rusiji je še toliko pomembnejši, ker imata tako Zvezda kot Krim Mercator (enako velja tudi za madžarski Györi) po polovici tekmovanja v skupini D po štiri točke. Ekipa karizmatičnega trenerja Jevgenija Trefilova je v prvem krogu letošnje lige prvakinj na domačem igrišču presenetila Madžarke (31:28), nato je ostala praznih rok na gostovanju v Ljubljani (32:37), v tretjem krogu pa je po preobratu v drugem polčasu doma premagala Podravko Vegeto z 29:26 (ob polčasu so vodile Hrvatice s 14:11). Krimovke so po dveh začetnih zmagah (Podravka Vegeta, Zvezda Zvenigorod) doživele poraz proti Györiju, v nedeljo pa bodo v Rusiji lovile tretji par točk, s katerim bi si v veliki meri odprle vrata med osem najboljših klubov v Evropi.

 

Tekmo Zvezda Zvenigorod – Krim Mercator, ki bo v nedeljo, 7. novembra, ob 12. uri po slovenskem času v dvorani v Čehovu, bosta sodila Srba Aleksandar Pandžić in Ivan Mosorinski, delegat pa bo Ukrajinec Viktor Konopljastij.

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11Krimovke doživele prvi poraz v ligi prvakinj proti GyörijuMarta Bon: Naša igra ni bila pravaNa derbi v Stožice prihajajo MadžarkeCvijićeva bo po poškodbi odsotna pol letaKrim Mercator proti Zvezdi uspešen na premieri v StožicahSlovenske prvakinje računajo na zmago proti RusinjamDekleta z Galjevice začela ligo prvakinj z zmago proti PodravkiLiga prvakinj: Krim Mercator začenja na Hrvaškem