5. 11. 2010

Derbi osmega kroga v prvi moški ligi dobilo Gorenje, najučinkovitejša Golčar in Musa

V Rdeči dvorani sta se v derbiju osmega kroga v prvi slovenski moški ligi pomerila Gorenje Velenje in Cimos Koper. Uspešnejši so bili rokometaši Gorenja, ki so zmagali s 27:24 (14:12) in ostajajo edini neporaženi v letošnjem prvenstvu.

Gorenje Velenje – Cimos Koper 27:24 (14:12)

Velenje – Rdeča dvorana, gledalcev: 800, sodnika: Rižner in Teršek.

Gorenje Velenje: Bezjak 3, Manojlović 4, Stanojević, Rutar, Cehte 2, Miklavčič 3, Musa 6, Štefanič, Golčar 7, Šoštarič, Gams, Bajram, Nosan, Šimič 2.

Cimos Koper: Skoko 3, Dobelšek 2, Mirković 1, Brumen 6, Elezović 3, Bombač 2, Poklar, Krivokapić 4, Skube, Mlakar 3, Konečnik, Rapotec, Jovičić, Osmajić.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 7 (6), Cimos Koper (4 (3).

Izključitve: Gorenje Velenje 8 minut, Cimos Koper 10 minut.

Tudi po osmem krogu v prvi slovenski ligi ostajajo Velenjčani edino neporaženo moštvo, potem ko so na derbiju v Rdeči dvorani premagali Cimos s 27:24. Že začetek tekme je pripadel gostiteljem, ki so hitro povedli s 5:2, enako prednost pa so imeli izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta tudi pri izidu 6:3 v dvanajsti minuti. Potem ko je razlika v korist Gorenja narasla na štiri zadetke, je bil gostujoči trener Fredi Radojkovič prisiljen vzeti minuto odmora.

Ta sprva ni obrodila sadov, toda v nadaljevanju so Primorci zaostanek prepolovili in se v nadaljevanju približali le na dva zadetka. Tik pred iztekom prvega polčasa je trener Tamše vzel minuto odmora, toda njegovi igralci so uspeli iztržiti samo strel z devetih metrov. Kljub temu je Nikola Manojlović po izteku igralnega časa s pravo „bombo“ s strani zadel v polno in poskrbel za navdušenje v Rdeči dvorani.

Začetek drugega polčasa je pripadel Koprčanom, ki so se približali samo na zadetek zaostanka, neodločen izid pa je nato preprečil velenjski vratar Ivan Gajić. Na krilih članov navijaške skupine Šaleški graščaki je Gorenje znova prišlo do štirih zadetkov naskoka (19:15 v 43. minuti), enaka razlika pa je bila tudi slabe tri minute pred koncem derbija v Rdeči dvorani (27:23).

Nato sta morala na klop za kaznovane igralce rokometaša domačega kluba Klemen Cehte in Janez Gams, toda Koprčani tega niso znali izkoristiti. Šele v zadnji minuti je Milorad Krivokapić izkoristil sedemmetrovko za Cimos in postavil končni izid 27:24 za Gorenje. Pri Gorenju sta bila najučinkovitejša Rok Golčar (7 zadetkov) in Željko Musa (6), pri Cimosu pa Matjaž Brumen (6) in Milorad Krivokapić (4).

Slovan doma visoko izgubil proti Trimu1. SRL ZA MOŠKE - SEZONA 2010/11