13. 11. 2010

Olimpija na gostovanju pri Sparti v Ukrajini izgubila samo z dvema zadetkoma razlike

Na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF so se rokometašice Olimpije pomerile s Sparto in v Ukrajini izgubile s 24:26 (12:14). Povratni dvoboj bo v soboto, 20. novembra, v Ljubljani.

 

 

Sparta - Olimpija 26:24 (14:12)

 

Užgorod - Mestna dvorana, gledalcev: 800, sodnika: Mykolaitis in Sniurevičius (oba Litva).

 

Sparta: Dibrova, Sumaroka, Volkova, Rezničenko 8, Bičko, Kompanijec, Šejenko 1, Manaharova 9, Cibulenko 3, Gorilska 4, Krasko, Krasnovičkova 1.

 

Olimpija: Pogačnik, Zec, Vardijan, Argenti 1, Ilc, Čečkova 3, Zrimšek, Jeriček 3, Okleščen 1, Černivec, Ferfolja 2, Irman 7 (3), Gojkovič 5, Puš 2.

 

Sedemmetrovke: Sparta 5 (3), Olimpija 6 (3).

 

Izključitve: Sparta 12, Olimpija 6 minut.

 

 

Ljubljanske rokometašice so v Ukrajini dosegle aktiven izid. Iz 900 km oddaljenega Užgoroda se resda vračajo z zaostankom, a tega so na povratni tekmi, ki bo čez teden dni v dvorani Tivoli, zmožne nadoknaditi.

 

Izbranke Roberta Beguša so se malce s strahom odpravile v Ukrajino. Spomin na madžarsko Bekescsabo, kjer so na prvi tekmi drugega kroga pokala EHF izgubile za devet, a nato velikansko razliko v Tivoliju vendarle nadoknadile, je bil namreč še kako živ.

 

Ljubljančanke, ki še vedno ne morejo računati na poškodovano "prvo violino" Majo Šon, so bile v podrejenem položaju le v začetku tekme, ko so jim gostiteljice ušle na štiri gole (8:4). V nadaljevanju so Vesna Puš in njene soigralke vendarle strnile svoje vrste in tekmice, ki imajo v svojih vrstah kar šest ukrajinskih reprezentantk, ne le ujele, temveč jim tudi v prvem polčasu dvakrat ušle na dva gola prednosti.

 

V drugem polčasu se je na parketu v Užgorodu odvijala izjemno izenačena tekma. Gostiteljice so vseskozi imele gol do dva prednosti, Ljubljančanke pa so jim s požrtvovalno igro vseskozi dihale za ovratnik. V napadu so zapravile tudi nekaj stoodstotnih priložnosti, če bi jih izkoristile, potem bi se na dolgo pot v domovino vračale še z lepšimi občutki.

V gostujoči ekipi sta bili najbolj učinkoviti Neli Irman s sedmimi in Mirjana Gojkovič s petimi goli, v ukrajinski pa sta blesteli Julija Manharova z devetimi in Irina Rezničenko z osmimi goli.

Tretji krog pokala EHF: Olimpija gostuje v UkrajiniKroglice so Ljubljančankam namenile SpartoSenzacija v Tivoliju - Olimpija izločila BekescsaboDekleta iz Tivolija visoko izgubila na Madžarskem