13. 11. 2010

Krim Mercator z zmago proti Podravki Vegeti med osmimi najboljšimi klubi v Evropi

Rokometašice Krima Mercatorja so se v petem krogu evropske lige prvakinj v Stožicah pomerile s Podravko Vegeto. Z zmago proti gostjam iz Koprivnice (26:22) že krog pred koncem skupinskega dela potrdile uvrstitev med osem najboljših klubov v Evropi.

 

 

Krim Mercator – Podravka Vegeta 26:22 (12:12)

 

Ljubljana – Dvorana ŠRC Stožice, gledalcev: 1800, sodnika: Wyss in Zowa (oba Švica).

 

Krim Mercator: Grubišić (14 obramb), Stefanišin (3 obrambe), Zacsik, Guberinič, Vergeljuk 5, Mavsar 1, Varlec 2, Koren 1, Janković 2, Gregorc, Penezić 5, Čečkova 1, Zrnec 5, Lekić 4.

 

Podravka Vegeta: Žderić, Jelčić (24 obramb), Čović, Vukojević, Kožnjak, Petković 4, Zebić 4 (2), Gače 1, Milanović Litre 2, Vidak, Pasičnik 3, Tatari 3, Nikčević 3, Pušić 2 (1).

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 2 (0), Podravka Vegeta 7 (3).

 

Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Podravka Vegeta 10 minut.

 

 

Na tekmi proti hrvaškim prvakinjam domača trenerka Marta Bon seveda ni mogla računati na poškodovani igralki Dragano Cvijić in Nejo Šoberl, zaradi prehudih bolečin v hrbtenici pa prav tako  tudi ne na rusko krožno napadalko Ljudmilo Bodnjevo. Pred začetkom tekme je Krimova igralka Andrea Penezić, hrvaška reprezentantka in nekdanja članica Podravke Vegete, prejela šopek rož, saj  prav danes praznuje rojstni dan.

 

V prvih petih minutah tekme v Stožicah sta mreži obeh ekip ostali nedotaknjeni, po zgrešeni sedemmetrovki na obeh straneh pa je prvi zadetek dosegla Andrea Lekić v šesti minuti. Lekićeva je dosegla prve tri zadetke za slovenske prvakinje, dva je dodala Maja Zrnec, nato enega še Marina Vergeljuk in Krim Mercator je v deveti minuti vodil že kar s 6:1.

 

Gostujoči trener Neven Hrupec je seveda takoj reagiral z minuto odmora, po kateri so gostje iz Koprivnice počasi, toda zanesljivo začele zmanjševati zaostanek za domačimi rokometašicami. Po dobri polovici prvega polčasa se je Podravka Vegeta približala na tri zadetka razlike (4:7), a sta Alja Koren in Alja Janković spet poskrbeli za Krimovo prednost s petimi (9:4). Sledili so trije zaporedni goli hrvaškega kluba za 7:9, med izključitvijo Sandre Nikčević pa je Barbara Varlec šest minut pred koncem prvega polčasa poskrbela za vodstvo z 11:8.

Toda Hrvatice, pri katerih je v vratih blestela Ivana Jelčić (12 obramb v prvih tridesetih minutah), so znova poskrbele za tri zadetke zapored in v 28. minuti je krilna igralka Ivana Petković prvič izenačila (11:11). Krimovi zunanji igralki Andrea Penezić in Barbara Varlec sta bili povsem strelsko nerazpoloženi (skupaj sta v prvem delu dosegli samo en zadetek), Miranda Tatari je v predzadnji minuti poskrbela za prvo vodstvo Podravke Vegete, na odmor pa sta ekipi odšli z neodločenim izidom (12:12).

 

Začetek drugega polčasa je pripadel Krimu Mercatorju (v vrata je namesto Jelene Grubišić vstopila Sergeja Stefanišin), ki je spretno izkoristil izključitev Svitlane Pasičnik, dosegel dva zadetka in v 35. minuti povedel s 14:12. Pri vodstvu gostiteljic s 15:14 je Podravka Vegeta najprej zapravila sedemmetrovko (Maja Zebić), v naslednjem napadu Anita Gače še stoodstotno priložnost s šestmetrske črte, to pa so dekleta z Galjevice kaznovala z dvema zaporednima zadetkoma za vodstvo s 17:14 in hrvaški trener Hrupec je spet posegel po minuti odmora.

 

Marina Vergeljuk je bila s tremi zadetki v štirih minutah najzaslužnejša, da si je Krim Mercator v nadaljevanju dvakrat priigral kar štiri gole prednosti (19:15, 20:16), toda hrvaška ekipa se ni predajala. Čeprav so z igralko več (pri domačih je bila drugič izključena Alja Janković) najprej zapravile že svojo četrto sedemmetrovko, nato pa prejele še zadetek (uspešna je bila Maja Zrnec), so se Hrvatice dvakrat približale le na dva zadetka minusa (19:21, 20:22), v 57. minuti pa celo na enega (21:22).

 

Poleg tega je imela Podravka Vegeta še napad za izenačenje, vendar ga ni izkoristila, na nasprotni strani pa je njihova nekdanja soigralka Andrea Penezić dosegla dva zadetka zapored (24:22). V predzadnji in zadnji minuti je dva dodala še hitra krilna igralka Maja Zrnec za vodstvo s 26:22 in zmago (četrto na petih tekmah v letošnji evropski ligi prvakinj), s katero so se rokometašice Krima Mercatorja že tretjič zapored uvrstile med osem najboljših klubov v Evropi.  

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (celoten spored - skupine, datumi, ure, pari tekem, izidi in lestvice)Ostale še brez Bodnjeve, prihaja Podravka VegetaFantastičen prvi polčas dovolj za zmago v RusijiV Čehovu v lovu za tretjo zmago v ligi prvakinjBarbara Varlec bo igrala za SrbijoKrimovke proti Györiju doživele prvi poraz v ligi prvakinjMarta Bon: Naša igra ni bila pravaNa derbi v Stožice prihajajo MadžarkeCvijićeva zaradi poškodbe odsotna pol letaKrim Mercator uspešen proti Zvezdi na premieri v StožicahSlovenske prvakinje računajo na zmago proti Rusinjam