14. 11. 2010

Marta Bon: Baterije niso povsem polne; Barbara Varlec: Tekmo je potrebno čim prej pozabiti

Po zmagi proti Podravki Vegeti in tretji zaporedni uvrstitvi v četrtfinale lige prvakinj je bilo zadovoljstvo v taboru Krima Mercatorja seveda zelo veliko. V zadnjem krogu čaka slovenske prvakinje gostovanje pri Györiju na Madžarskem, ki bo odločalo o prvem mestu v skupini D.

 

"Žal mi je, da igralkam po tekmi proti Zvezdi ter napornem in dolgem potovanju nisem dala malce več prosto. Jasno je, da se jim pozna izčrpanost, zaradi poškodb igralk pa nimamo več maksimalnih možnosti za rotacije. Ne glede na to še vedno želimo igrati v zelo visokem ritmu, ampak proti Podravki se je predvsem pri zunanjih igralkah videlo, da njihove baterije niso povsem polne. Mi smo ekipa, ki mora igrati v visokem ritmu, sicer to ni naša prava igra," je po uspehu proti gostjam iz Koprivnice dejala Krimova trenerka Marta Bon. Čeprav Bonova pravi, da redko izpostavlja posamezne igralke, je tokrat vendarle naredila izjemo: "Še posebej bi pohvalila Jeleno Grubišić in Marino Vergeljuk. Blesteli sta predvsem v odločilnih in prelomnih trenutkih tekme, ko sta prispevali odločilne deleže v igri."

 

Bonova se dobro zaveda, da je zdaj njena prva naloga, kako čim bolje regenerirati utrujene in izčrpane igralke. "Zaradi poškodb imamo osiromašen igralski kader, kar pomeni, da so ostale rokometašice dodatno obremenjene. To pa seveda po drugi strani prinaša dodatno nevarnost – nove poškodbe," pojasnjuje Bonova. Po poškodbi in operaciji rame je bila prvič v letošnji tekmovalni sezoni na zapisniku tudi Szandra Zacsik, ki se je sicer ogrevala, toda na tekmi proti Podravki Vegeti potem ni stopila na igrišče. O njeni igralski usodi Bonova meni: "Upam, da bo lahko Zacsikova igrala že na naslednji tekmi na Madžarskem. Kajti drugih rešitve znotraj sedanjega igralskega kadra enostavno nimamo."

Krimova levoroka ostrostrelka Barbara Varlec je k zmagi proti Hrvaticam prispevala samo dva zadetka, v vsakem polčasu pa je bila uspešna po enkrat. "Nič zato, kajti glavno je, da smo zmagale in napredovale v drugi krog lige prvakinj. Tekmo bo najboljše čim prej pozabiti, čeprav se je za nas dobro končala. Proti Podravki zunanje igralke nismo uspele priti do pravih strelov, gostje pa so imele v svojih vratih tudi super razpoloženo Jelčićevo. Mislim, da bi mi morali več igrati na krilne položaje, kajti Podravka je odlično zapirala sredino obrambe," je tekmo ocenila Barbara Varlec. V skupinskem delu čaka Krim Mercator še zadnja tekma, ko bo gostoval na Madžarskem, o čemer Varlečeva pravi: "Tja lahko gremo sproščene in neobremenjene,  saj smo svoj cilj v skupini že dosegle. Vseeno upam, da bomo pokazale boljšo igro kot proti Podravki Vegeti. Z Madžarkami imamo še veliko neporavnanih računov, zato bi že bil čas, da jih premagamo."

 

Kljub poškodbi gležnja je vratarka Sergeja Stefanišin dobila svojo priložnost na začetku drugega polčasa, ko je zamenjala Jeleno Grubišić. V slabih desetih minutah je zbrala tri obrambe in prispevala svoj delež k uspehu proti Podravki Vegeti. "Že od nekdaj opozarjam, da je obramba ključ do zmage. In tokrat se je znova pokazalo, da je tako. Začetek tekme je minil v obojestransko slabi, raztrgani, živčni in neučinkoviti igri, nato pa je naša igra vendarle stekla. Do zadnjih trenutkov je bila to tekma za „živce parat“, vendar smo na koncu vendarle uspele zmagati, kar je bil seveda tudi naš cilj. Vedele smo, da je Podravka zelo neugodna ekipa, ki pa v letošnji sezoni ni imela sreče v ligi prvakinj, saj je večino tekem izgubila z majhno razliko," je dejala Sergeja Stefanišin, ki se je navijačem zahvalila za spodbudo, hkrati pa pričakuje, da jih bo v nadaljevanju lige prvakinj na tribunah še več.

 

V zadnjem krogu skupine D bodo rokometašice Krima Mercatorja gostovale na Madžarskem. Tekma proti Györiju bo v soboto, 20. novembra, ob 17.15.

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (celoten spored - skupine, datumi, ure, pari tekem, izidi in lestvice)Krimovke tretjič zapored med osmimi najboljšimi v EvropiOstale še brez Bodnjeve, prihaja Podravka VegetaFantastičen prvi polčas dovolj za zmago v RusijiV Čehovu v lovu za tretjo zmago v ligi prvakinjBarbara Varlec bo igrala za SrbijoKrimovke proti Györiju doživele prvi poraz v ligi prvakinjMarta Bon: Naša igra ni bila pravaNa derbi v Stožice prihajajo MadžarkeCvijićeva zaradi poškodbe odsotna pol letaKrim Mercator uspešen proti Zvezdi na premieri v StožicahSlovenske prvakinje računajo na zmago proti Rusinjam