16. 11. 2010

Na sredozemskih igrah slovenske kadetinje zmagale proti Črni Gori ter Bosni in Hercegovini

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je odlično začela nastop na sredozemskih igrah v Pločah na Hrvaškem. Na prvih dveh tekmah so Slovenke dvakrat zmagale: najprej so premagale Črno goro (19:12), nato pa še Bosno in Hercegovino (20:18).

 

Ekipa selektorja Bojana Voglarja in njegovega pomočnika se je v prvem krogu sredozemskih iger pomerila s Črno goro. Slovenke so slavile z 19:12, zadetke za zmagovalke pa so dosegle Ugrin, Turnšek (po 5), Vončina (4), Veble (2), Mrmolja, Zulič in Bužekijan (po 1).

 

Tudi v drugem krogu so bile naše kadetinje uspešne, saj so premagale reprezentanco Bosne in Hercegovine. Končni izid je bil 20:18, med strelke pa so se v reprezentanci Slovenije vpisale Turnšek (7), Ugrin (5), Valjavec, Benedičič (po 3) in Bužekijan (2).

 

Na sredozemskih igrah mlade slovenske rokometašice nastopajo v skupini B, v kateri so še Španija, Tunizija, Črna gora ter Bosna in Hercegovina, v skupini A pa igrajo Turčija, Grčija, Portugalska, Italija in Hrvaška. V sredo, 17. novembra, bo Slovenija v enem dnevu odigrala kar dve tekmi: najprej se bo pomerila z reprezentanco Španije, nato pa še z izbrano vrsto Tunizije.