16. 11. 2010

Miro Požun bo do konca letošnje sezone vodil rokometaše Celja Pivovarne Laško

V rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško so po odstopu Zvonimirja Serdarušića našli zamenjavo na trenerskem stolčku. Celjane bo do konca letošnje tekmovalne sezone 2010/11 vodil Miro Požun, ki bo prvi trening opravil danes zvečer.

 

Celje Pivovarna Laško in Miro Požun, ki je na klopi pivovarjev dosegel tudi največji uspeh v dosedanji klubski zgodovini (naslov evropskega prvaka leta 2004), sta danes tudi uradno podpisala pogodbo o sodelovanju. Ta velja do konca letošnje tekmovalne sezone 2010/11, Požun pa bo danes zvečer že vodil prvi trening.

 

"Najprej moram poudariti, da so moji občutki v tem trenutku nekoliko zmedeni. Imel sem čisto drugačno življenje in drugače sem načrtoval preostanek letošnjega leta. A na željo vodstva RK Celje Pivovarna Laško sem sprejel to nalogo. Moram podariti, da je to le moj klub, s katerim sem dosegel največje uspehe. Skupaj smo dosegli ogromno, klub pa mi je dal izredno veliko. Čutim dolžnost, da temu klubu nekaj vrnem in upam, da bomo uspešni ter da bomo izpolnili naše želje in cilje, ki si jih je klub zadal že na začetku sezone in ki smo jih pregledali tudi sedaj. Pričakovanja so v Celju vedno visoka. Ve se, da so tu ambicije vedno povezane z obema domačima naslovoma, zato od tega ne smemo bežati,"  je dejal Miro Požun.

 

Usoda se je tako poigrala, da Požuna na klopi celjskega kluba čaka prva preizkušnja v sredo, 17. novembra, ko bo gostoval pri Gorenju v Velenju: "Usoda se je resnično nekoliko poigrala, saj bo moja prva preizkušnja proti mojemu drugemu klubu, velenjskemu Gorenju, kjer sem prav tako preživel lepe čase. Tekma bo izredno težka, še posebej za nas, ki smo v tem trenutku v malce slabšem položaju, kajti Gorenje ima že štiri točke prednosti. Tekma bo tako zelo pomembna, vendar tudi če se ne bi izšla povsem po naših željah, še ne bi bilo nič izgubljenega. Seveda pa je želja vsakega trenerja, da vsako tekmo zmaga. Videli bomo, ali bo naša igra dovolj dobra, da se nam te želje tudi uresničijo."

 

Miro Požun je kot trener Celje Pivovarno Laško vodil že dvakrat. Prvič v sezoni 1994/95, ko je ekipo prevzel po polovici sezone in jo vodil do izteka, drugič pa v obdobju med sezonama 2002/03 in 2005/06. S Celjani je osvojil pet državnih in tri pokalne naslove, največji uspeh pa je dosegel v sezoni 2003/04, ko je postal evropski klubski prvak. Pred začetkom sezone 2004/05 je nato osvojil še naslov zmagovalca evropskega superpokala, v isti sezoni pa je igral še v polfinalu evropske lige prvakov.

 

Požun je poleg tega dvakrat vodil tudi slovensko moško člansko reprezentanco: prvič med letoma 1995 in 1996, drugič pa med letoma 2008 in 2009. Slovenijo je v tem času vodil na dveh evropskih in enem svetovnem prvenstvu z naslednjimi uvrstitvami: enajsto mesto na EP 1996 v Španiji, deseto mesto na EP 2008 na Norveškem in 18. mesto na SP 1995 na Islandiji.

Zvonimir Serdarušić spregovoril za nemške medije