19. 1. 2011

Po dramatični končnici derbi med Srbijo in Hrvaško brez zmagovalca, Francozi suvereno opravili z Nemci, Španci pa z Egiptom

Na SP na Švedskem se je derbi četrtega kroga med Srbijo in Hrvaško po dramatični končnici končal brez zmagovalca (24:24). Drugi derbi med Francijo in Nemčijo se je razpletel z visoko zmago aktualnih svetovnih prvakov (30:23), Španija pa ni imela težav z Egiptom (31:18).

V prvem polčasu derbija med Srbijo in Hrvaško si nobena reprezentanca ni uspela priigrati več kot zadetka prednosti, tako da je bil izid kar dvanajstkrat izenačen. Pri Srbih sta blestela predvsem vratar Stanić in levokrilni igralec Nikčević (pet zadetkov v dobrih dvajsetih minutah), pri Hrvatih pa je niti igre v svojih rokah držal Balić. Med izključitvijo na srbski strani (za dve minuti je moral na klop Ilić) so si Hrvati na začetku drugega polčasa prvič priigrali dva zadetka prednosti (16:14), enako razliko pa so imeli še trikrat (17:15, 18:16, 19:17).

Toda Srbija ni popuščala in sredi drugega dela igre si je z igralcem več priigrala minimalno vodstvo (21:20). Deset minut pred koncem je srbska reprezentanca še vedno imela zadetek razlike (22:21), nato pa je Rnić poskrbel za prvo vodstvo z dvema (23:21). Hrvaška je zmanjšala na 22:23, a je Rnić znova zadel v polno za 24:22 v 53. minuti. Štiri minute pred koncem je moral za dve minuti na kazensko klop srbski rokometaš Čurković, kar so nasprotniki spretno izkoristili ter z zadetkoma Zrnića in Kopljarja izenačili na 24:24.

V zadnjem napadu Srbije je Rnić na začetku zadnje minute naredil prekršek v napadu, Hrvati pa so imeli po minuti odmora še dobrih trideset sekund časa za zmagoviti zadetek. Toda Balićev strel pet sekund pred koncem tekme je Stanić ustavil in sosedski dvoboj se je končal brez zmagovalca (24:24).

Derbi med Francijo in Nemčijo so prepričljivo dobili aktualni svetovni prvaki (30:23), ki so na začetku tekme gledali v hrbet Nemcem (1:3, 2:4), nazadnje pri 6:7 v šestnajsti minuti. Nato so Francozi v šestih minutah naredili delni izid 4:0 in si priigrali prvo občutnejše vodstvo (10:7). V drugem polčasu je francoska prednost zanesljivo naraščala in je v 43. minuti znašala že osem zadetkov (20:12),šest minut pred koncem pa kar deset (28:18).

Španija je proti Egiptu hitro povedla s 3:0, a so Afričani zatem dosegli pet zadetkov zapored in v dvanajsti minuti povedli s 5:3. Egipt je nazadnje vodil pri izidu 6:5, nato pa so španski rokometaši zaporedoma petkrat zadeli v polno (10:6). Tudi v nadaljevanju so bili Španci gospodarji na igrišču, najvišjo prednost trinajstih zadetkov pa so si priigrali prav v zadnjih sekundah tekme (31:18).

SP 2011 ZA MOŠKE – 4. KROG:

SKUPINA A (Kristianstad in Lund):

Bahrajn - Tunizija 21:28 (12:15; Alsayyad 6, Alfardan 3; Tej 7, Sami 6)

Nemčija - Francija 23:30 (10:13; Kraus 7, Kaufmann 5; Accambray 5, Fernandez, Gille, Karabatić in Abalo po 4)

Španija - Egipt 31:18 (14:9; Rocas 7, Romero 5; Mamdouh 5, El Ahmar 4)

Vrstni red po 4. krogu: Francija in Španija po 8 točk, Nemčija 4, Tunizija in Egipt po 2, Bahrajn 0.

SKUPINA C (Malmö in Lund):

Srbija - Hrvaška 24:24 (13:12; Nikčević 7, Vujin 5; Vori 8, Zrnić 7)

Danska - Alžirija 26:19 (16:9; Svan Hansen in M. Hansen po 5; Boultif 5, Rahim, Berkous in Mokrani po 3)

Avstralija - Romunija 14:29 (6:14; Calvert 7, Blondell, Fletcher in Matić po 2; Florea 5, Simicu 4)

Vrstni red po 4. krogu: Danska 8 točk, Hrvaška 7, Srbija 5, Romunija in Alžirija po 2, Avstralija 0.

Foto: Reuters

SP 2011 ZA MOŠKE - CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICESP - 4. krog (skupini B in D): Švedi izgubili proti Argentini, Avstrijci zapravili dobljeno tekmo z IslandijoSP - 3. krog: Na derbijih Španci premagali Nemčijo, Danska pa Srbijo, na tekmi Alžirija - Romunija le 29 zadetkovSP - 2. krog (skupini A in C): Svetovni prvaki Francozi nadigrali Egipt, Španci so se namučili s TunizijciSP - 2. krog (skupini B in D): Poljaki v dramatični končnici strli Argentince, derbi dobili MadžariSP - 1. krog: Alžirija korak do senzacije proti Srbiji, Slovaki namučili Poljake, Danci dosegli 47 zadetkovNajboljša sta Romunka Neagujeva in Čeh JichaKlubski rekorder na SP 2011 je nemški Rhein Neckar LöwenNaslov branijo Francozi, po štirikrat doslej na vrhu Švedska in RomunijaZačenja se SP za moške na Švedskem