20. 1. 2011

Južna Koreja ne bo gostila SP 2015

Od kandidature za organizacijo svetovnega prvenstva za moške leta 2015 je odstopila Južna Koreja. Odslej bodo Južnokorejci podpirali kandidaturo Katarja.

 

Zadnje svetovno prvenstvo na azijskih tleh je bilo leta 1997, ko je najboljše reprezentance gostila Japonska (Slovenija takrat ni nastopila). Izven evropskih meja je bilo zadnje srečanje najboljših reprezentanc sveta leta 2005 v Tuniziji, na njem pa je igrala tudi reprezentanca Slovenije.

 

Nato so svetovna prvenstva gostile Nemčija (2007), Hrvaška (2009) in Švedska (2011). Tudi naslednje SP bo v Evropi, leta 2013 ga bo namreč organizirala Španija.

 

Južna Koreja je po odstopu od svoje kandidature za svetovno prvenstvo leta 2015 sklenila, da bo podpirala Katar. Njegovi protikandidati so Francija, Poljska, Norveška in Danska.

 

 

 

SP 2011 ZA MOŠKE - CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICESP - 4. krog (skupini A in C): Derbi Srbija - Hrvaška brez zmagovalca, Francozi suvereno opravili z NemciSP - 4. krog (skupini B in D): Švedi izgubili proti Argentini, Avstrijci zapravili dobljeno tekmo z IslandijoSP - 3. krog: Na derbijih Španci premagali Nemčijo, Danska pa Srbijo, na tekmi Alžirija - Romunija le 29 zadetkovSP - 2. krog (skupini A in C): Svetovni prvaki Francozi nadigrali Egipt, Španci so se namučili s TunizijciSP - 2. krog (skupini B in D): Poljaki v dramatični končnici strli Argentince, derbi dobili MadžariSP - 1. krog: Alžirija korak do senzacije proti Srbiji, Slovaki namučili Poljake, Danci dosegli 47 zadetkovNajboljša sta Romunka Neagujeva in Čeh JichaKlubski rekorder na SP 2011 je nemški Rhein Neckar LöwenNaslov prvakov branijo Francozi, po štirikrat doslej na vrhu Švedska in RomunijaZačenja se SP 2011 za moške na Švedskem