24. 1. 2011

Igralca Uroš Zorman in Aleš Pajovič nista več člana rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je sporočil, da je prekinil sodelovanje z igralcema Urošem Zormanom in Alešem Pajovičem. Razlog za to je dejstvo, da nista želela podpisati aneksa k pogodbi o začasni zamrznitvi polovice plače.

 

"Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je potem, ko Aleš Pajovič in Uroš Zorman nista podpisala aneksa k pogodbi, s katerim bi se jima, tako kot preostali ekipi, zamrznil del plače do osvojitve zastavljenih ciljev, niti nista pristala na sporazumno prekinitev sodelovanja, danes obema sporočil zahtevo za razvezo pogodbe. V RK Celje Pivovarna Laško smo, v skladu z odločitvijo upravnega odbora, Alešu Pajoviču in Urošu Zormanu ponudili podpis aneksa, s katerim bi sprejela zamrznitev dela pogodbenih plačil, to je enakih pogojev, kot veljajo za preostanek ekipe, a sta ga igralca zavrnila. Zato jima je klub potem ponudil sporazumno prekinitev sodelovanja, ki pa ga prav tako nista sprejela," je v današnji izjavi za javnost med drugim zapisal celjski klub.

 

Posledice s strani klubskega vodstva so bile seveda pričakovane, kar potrjuje tudi nadaljevanje izjave za javnost: "V RK Celje Pivovarna Laško smo bili tako primorani, da smo danes obema sporočili zahtevo za prekinitev pogodbe. V skladu s tem sta od danes, 24. januarja 2011, prosta in nimata več nobenih pogodbenih obveznosti do kluba."

Klubsko vodstvo je v zadnjem delu izjave za javnost zapisalo, da je bil to edini možni izhod: "Zavedamo se, da je takšna prekinitev neprijetna - tako za klub kot tudi za igralca. Vendar je bila to edina možna rešitev, ki so jo soglasno podprli vsi člani upravnega odbora, saj se s tem jasno postavljajo enaka pravila za vse igralce in člane kluba.  Kljub zahtevi za prekinitev pogodbe si želimo, da bi se z obema igralcema razšli na primeren način, namreč oba sta našemu klubu dala veliko in poskušati moramo razumeti tudi njun položaj. Vendar taka so pravila kluba in klub mora biti vedno na prvem mestu, posamezniki pa smo lahko le del tega in ne nad njim."

 

 

 

Zorman in Pajovič nista želela podpisati aneksa, klub jima je ponudil sporazumno prekinitev pogodbeCeljski klub tudi uradno potrdil odhod Kokšarova v Čehovske medvedeRusi potrdili vrnitev Edvarda Kokšarova v domovinoVugrinec zapušča Celje Pivovarno Laško, igralci so se sestali s klubskim vodstvomDirektor celjskega kluba Pungartnik o vročih temah v vrstah slovenskih prvakovV Celju začasno in pogojno znižali pogodbe, Zormanu odvzeli kapetanski trak