18. 2. 2011

Maribor Branik optimistično v Lazarevac

Slovenijo evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev v tej sezoni zastopa Maribor Branik. Štajerci se bodo v osmini finala pomerili s srbsko Kolubaro, prva tekma pa bo v soboto, 19. februarja 2011, ob 19.30 v Lazarevcu.

 

Mariborčani so potem, ko so v tretjem krogu izločili češkega prvaka Karvino, na žrebu dobili še srbskega prvaka Kolubaro. Glede na morebitne nasprotnike v bobnu je Kolubara ugoden nasprotnik. "Žreb nam je bil naklonjen z več vidikov, tudi s stroškovnega. Na gostovanje v Srbijo lahko potujemo z avtobusom brez večjih stroškov, kar bi sicer prinesla morebitna gostovanja v kakšnem oddaljenem mestu, na primer ruskem. Hkrati pa gre za nasprotnika iz bivše skupne države, kar bo tako na tekmi v Lazarevcu kot na povratni v Mariboru dalo dodaten naboj," je dejal direktor mariborskega kluba Andrej Bauman in dodal: "Naša želja je, da bi se na povratni tekmi prihodnjo soboto zbralo čim več gledalcev in da bi nekako skupaj proslavili uvrstitev med osem najboljših moštev v pokalu pokalnih zmagovalcev, kar bi bil zgodovinski uspeh za mariborski rokomet."

 

Zaradi napornega urnika v državnem prvenstvu časa za posebne priprave na to tekmo ni bilo, a so igralci pridobili nekaj informacij o nasprotniku in njihovem sistemu igre ter drugih stvareh, ki jih čakajo v Srbiji. Rokometni klub Kolubara je lani osvojil dvojno krono, pokalno in državno, v prejšnjem krogu pokala pokalnih zmagovalcev pa je izločil ciprski European University.

 

"Po letnicah rojstev vidim, da gre za izkušeno ekipo. Spominjam se tudi prejšnje sezone, ko smo s Kolubaro odigrali prijateljsko srečanje. Takrat so imeli v ekipi še več kakovostnih igralcev, pa smo jih vseeno premagali. Kljub temu je to evropsko tekmovanje poglavje zase. Iz vsakega igralca bo potrebno izvleči maksimum. Verjamem, da bo potovanje v Lazarevac uspešno, vsekakor pa bomo naslednji teden na povratni tekmi potrebovali podporo navijačev," se zaveda kapetan mariborski rokometašev Rok Ivančič.

 

Ivančič poudarja, da ni smiselno karkoli preračunavati: "Mi gremo na zmago in videli bomo, kaj nam bo to prineslo. Menim, da imamo kakovost, da se lahko uvrstimo naprej med osem najboljših. Tokrat smo v obrnjenem položaju kot v dvoboju s Karvino, kjer smo imeli prvo tekmo doma."

 

O kakovosti srbskega rokometa je spregovoril tudi Damir Batinović, eden stebrov igre Mariborčanov: "Na reprezentančni ravni je srbski rokomet dokaj kakovosten. A na klubski ravni jim v večini primanjkuje financ, da bi lahko bili konstanto kakovostni. Partizan je lep primer: nekaj let je bil najboljši klub v Srbiji, a je pred dvema sezonama padel v krizo in zdaj igra samo z mlajšimi. Nekaj podobnega naj bi se zdaj, kolikor smo slišali, dogajalo v Kolubari. Bomo videli, kaj nas čaka."

 

Tekma Kolubara - Maribor Branik bo v soboto, 19. februarja 2011, ob 19.30. Sodila jo bosta Saša Pandžić in Boris Satordžija (oba Bosna in Hercegovina), delegat pa bo Makedonec Kamer Metalari. Povratni dvoboj osmine finala pokala pokalnih zmagovalcev bo v soboto, 26. februarja, ob 19. uri v Mariboru.