1. 3. 2011

Znani nasprotniki treh slovenskih moških klubov v četrtfinalu evropskih pokalnih tekmovanj

Na žrebanju na Dunaju so trije slovenski klubi dobili nasprotnike v četrtfinalu evropskih pokalnih tekmovanj. Gorenje (pokal EHF) se bo pomerilo z nemškim Göppingenom, Maribor Branik (pokal pokalnih zmagovalcev) s španskim klubom San Antonio, Cimos (pokal challenge) pa s poljskim moštvom Azoty-Pulawy.

 

Prve tekme bodo na sporedu 26. ali 27. marca 2011, povratne pa 2. ali 3. aprila 2011. Žrebanje polfinalnih parov bo 5. aprila 2011.

 

"Dobili smo izjemno kakovostnega nasprotnika. Göppingen je zelo močan na domačem igrišču, v nemškem prvenstvu ima recept, kako v svoji dvorani premagati vse največje ekipe. Goji trd rokomet z obrambo 6-0, že nekaj časa pa je v tej ekipi trener Velimir Petković, ki izjemno dobro dela. Göppingen ima malce balkanskega pridiha, kajti zanj nastopata nekdanja člana koprskega Cimosa Željko Mrvaljević in Enid Tahirović, pred kratkim pa je iz Celja prišel tudi Miladin Kozlina. Menim, da je Göppingen favorit našega četrtfinalnega obračuna, a to ne pomeni, da smo se vnaprej vdali. Nemško prvenstvo dokaj podrobno spremljam, o Göppingenu imam nekaj podatkov, v kratkem pa si bom nabral še dodatni material," je po današnjem plesu kroglic na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju dejal trener velenjske ekipe Branko Tamše.

 

Mariborčani so v tej sezoni premierno nastopili na evropski sceni, na štirih tekmah pa so v obračunih s češkim Banikom iz Karvine in srbsko Kolubaro iz Lazarevca dosegli stoodstotni izkupiček. "S četrtfinalnim tekmecem smo zadovoljni. Gre za ekipo, ki je v preteklosti tvorila vrh evropskega rokometa. V zadnjih letih je njena kakovost nekoliko nižja, vendarle pa gre za ekipo, ki jo zelo spoštujemo. Gostili bomo vrhunsko zasedbo, s katero bo pravi užitek igrati, na svoj račun pa bodo zagotovo prišli tudi mariborski ljubitelji rokometa, kar pa je tisto, kar si tudi želimo v našem klubu," je po žrebanju dejal dr. Marko Šibila, trener Maribora Branika.

 

Cimos se bo v četrtfinalu evropskega pokala challenge pomerili s poljsko zasedbo Azoty-Pulawy, ki je v osmini finala izločila norveški Stord. Azoty-Pulawy je trenutno na petem mestu v poljskem državnem prvenstvu. Vodijo Kielce (36 točk) pred Wislo Plock (34), nasprotnik Koprčanov pa je v dosedanjem delu prvenstva zbral 17 točk (8 zmag, 1 remi, 9 porazov). Letošnja sezona je njihova prva v evropskih tekmovanjih. V ekipi, ki jo trenira Bogdan Kowalczyk, prevladujejo poljski igralci, v svojih vrstah pa imajo tudi Belorusa, Ukrajinca in Litvanca.

 

 

POKAL EHF - ČETRTFINALNI PARI:

 

St. Raphael (Francija) - Grosswallstadt (Nemčija)

 

Göppingen (Nemčija) - Gorenje Velenje (Slovenija)

 

Reale Ademar (Španija) - Lemgo (Nemčija)

 

Nordsjälland (Danska) - La Rioja (Španija)

 

 

POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV - ČETRTFINALNI PARI:

 

Maribor Branik (Slovenija) - San Antonio (Španija)

 

Gummersbach (Nemčija) - Elverum (Norveška)

 

Vardar Skopje (Makedonija) - Sport Resita (Romunija)

 

Drott Halmstad (Švedska) - Tremblay (Francija)

 

 

POKAL CHALLENGE - ČETRTFINALNI PARI:

 

Partizan (Srbija) - AEK Atene (Grčija)

 

Cimos Koper (Slovenija) - Azoty-Pulawy (Poljska)

 

Radnički Kragujevac (Srbija) - Benfica (Portugalska)

 

Stiinta Bacau (Romunija) - Arendal (Norveška)