3. 3. 2011

Rokometašice Krima Mercatorja v četrtem krogu lige prvakinj gostijo Budućnost iz Podgorice

V četrtem krogu evropske lige prvakinj bodo rokometašice Krima Mercatorja gostile Budućnost iz Podgorice. Slovensko-črnogorski dvoboj bo v petek, 4. marca 2011, ob 19.30 v dvorani v Stožicah v Ljubljani.

 

Po prvih treh tekmah v glavnem delu letošnjega tekmovanja imajo slovenske in črnogorske prvakinje enak izkupiček – po eno zmago in dva poraza. Medsebojno tekmo sredi februarja v Podgorici so dobile igralke Budućnosti (32:29), zdaj pa imajo dekleta z Galjevice lepo priložnost, da se jim maščujejo za neuspeh. V Krimovem taboru se poleg že nekaj časa odsotnih Dragane Cvijić in Maje Šon znova ubadajo z manjšimi poškodbami (Vesna Puš, Marina Vergeljuk, Andrea Penezić, Sergeja Stefanišin), vendar naj bi bile vse štiri igralke nared za obračun z gostjami iz Podgorice. Te bo s tribun spodbujalo več kot sto njihovih navijačev, Krimovo vodstvo je na tekmo poleg svojih navijačev spet povabilo Florijane, dogovarja se s Slovanovo skupino Red Tigers..., ob tem pa bo pripravilo tudi bogat spremljevalni program.

 

"Brez dvoma nas čaka najtežja preizkušnja v dosedanjem delu letošnje evropske sezone. Na tej tekmi bomo dobili veliko odgovorov, kako delamo, a že zdaj sem prepričana, da dobro stopnjujemo formo. To sicer poteka drugače kot v minuli sezoni,  saj v letošnji skušamo biti v optimalni formi nekoliko pozneje kot lani. In za tako vrhunskega nasprotnika, kot je Budućnost, bo že v petek potrebno biti na najvišji ravni," napoveduje Krimova trenerka Marta Bon.

 

Glede na prvo medsebojno tekmo v Podgorici trenerka Bonova pravi, da bo potrebno v igri njene ekipe popraviti in spremeniti kar precej stvari: "Predvsem si želimo, da bi zdaj prišle vse igralke istočasno v optimalno dnevno formo. Poskušali bomo dvigniti ritem igre, saj ne igramo tako hitro kot v preteklosti, kar je predvsem posledica igralskih sprememb, največ v zunanji liniji. A sem mirna, ker vem, kje imamo rezerve in kaj moramo storiti." V Podgorici je bilo na igrišču in ob njem veliko provokacij s strani gostiteljic, o čemer Bonova meni: "Takrat smo se v določenih delih igre pustili preveč parazilirati in sprovocirati z različnimi stvarmi, od gledalcev do sodnikov. Tem stvarem se moramo zdaj izogibati."

Razplet tekme proti Črnogorkam bo v veliki meri odvisen od prispevka odlične organizatorice igre Andree Lekić. "Najpomembneje je, da same odločamo o svoji usodi v boju za polfinale. Imamo tudi ugoden razpored, saj dve od zadnjih treh tekem igramo doma. V Podgorici nismo prikazale svoje prave igre, zato jo moramo zdaj dvigniti na višjo raven. Takrat je bila naša glavna napaka neagresivna obramba, kajti njihove "šuterke" so preveč zlahka prihajale do čistih strelov znotraj devetmetrskega prostora. In če Krim Mercator v vratih ne bi imel odlične Jelene Grubišić, bi bila končna razlika v korist Črnogork še precej višja," ocenjuje Andrea Lekić.

 

Tako Lekićeva kot soigralke se dobro zavedajo, da je zmaga proti Budućnosti nujna, že želijo ostati v boju za uvrstitev v polfinale. "Jasno je, da bomo pod pritiskom, toda na drugi strani to velja tudi za Budućnost. Vemo, česa smo Krimove igralke sposobne in česa si želimo – uvrstitve med najboljše štiri ekipe v Evropi. Že proti Budućnosti moramo pokazati, da to niso le prazne besede, ampak realna možnost. Prepričana sem, da bomo s soigralkami znale prenesti pomembnost tekme, pritisk in imperativ zmage ter da bomo po koncu tekme v Stožicah igrišče zapustile z nasmehi na obrazih," je optimistična Lekićeva.

 

Na prvi tekmi v Podgorici je Krimova krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva dosegla tri zadetke, v Stožicah pa jo spet čaka zahtevna naloga na šestmetrski črti. "Dobro se zavedamo, da je to tekma za biti ali ne biti – tako za nas kot za Budućnost. Obe ekipi potrebujeta točki in za oboje bi bili zlata vredni v boju za napredovanje v polfinale. Čeprav imamo spet določene težave s poškodbami, sem prepričana, da bomo na igrišču dale od sebe vse, česar smo sposobne. Upam, da bo to dovolj za zmago proti tako vrhunski ekipi, kot je Budućnost," se nadeja Ljudmila Bodnjeva.

 

Tekma Krim Mercator – Budućnost bo v petek, 4. marca 2011, ob 19.30. Sodila jo bosta Makedonca Slave Nikolov in Gjorgji Načevski, delegat pa bo Hrvat Josip Posavec.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Zaključni turnir slovenskega pokala za ženske bo gostilo ZagorjeKrim Mercator v četrtem krogu lige prvakinj gosti Budućnost iz PodgoricePodjetje Celjske mesnine postalo sponzor pokalnega tekmovanja v ženski konkurenciKrimovke proti Oltchimu v Romuniji izgubile s štirimi zadetki razlikeSlovenske prvakinje čaka zahtevno evropsko gostovanje v RomunijiMarta Bon: Preveč stvari je bilo proti nam; Tamara Mavsar: V Stožicah bo zmaga našaKrim Mercator ostal praznih rok pri Budućnosti v PodgoriciV drugem krogu lige prvakinj dekleta z Galjevice gostujejo v Črni goriMarta Bon: Obramba je bila znova ključ do uspeha; Andrea Lekić: Uresničile smo skoraj vse, kar smo si zastavileIgralke Krima Mercatorja nastop med elitno evropsko osmerico začele z domačo zmago proti španskemu ItxakuDanka Anja Andersen nova trenerka rokometašic romunskega Oltchima