3. 3. 2011

Zaključni turnir letošnjega pokalnega tekmovanja v ženski konkurenci bo gostilo Zagorje

Organizator letošnjega zaključnega turnirja v pokalu Slovenije za ženske (Pokal z' dežele) bo rokometni klub Zagorje GEN-I. Tekmovanje najboljše četverice bo 2. in 3. aprila 2011 v Zagorju.

 

Potem ko je zelo uspešno podjetje Celjske mesnine, d. d., nedavno prevzelo sponzorstvo nad pokalnim tekmovanjem v ženski konkurenci, je zdaj znan tudi gostitelj zaključnega turnirja štirih najboljših ekip v sezoni 2010/11. To je Zagorje (RK Zagorje GEN-I), ki bo najboljšo četverico v letošnjem pokalu gostilo 2. in 3. aprila 2011.

 

V Zagorju se bodo za pokalno lovoriko v tej sezoni potegovale naslednje štiri ekipe: Zagorje GEN-I, Krim Mercator, Žalec in Krka. Vsi štirje klubi so si četrtfinalne zmage priigrali na gostujočem igrišču. Najvišjo zmago so dosegle rokometašice Krima Mercatorja, ki so na Primorskem slavile s 25 zadetki razlike. Zagorje GEN-I in Krka sta v Velenju in Celju zmagala s sedmimi goli prednosti, najbolj dramatično pa je bilo na tekmi Olimpija - Žalec. V Ljubljani je odločitev o zmagovalcu padla šele v podaljšku, uspeha proti oslabljeni Olimpiji pa so se veselile Žalčanke.

 

 

IZIDI ČETRTFINALNIH TEKEM (sreda, 19. januar 2011):

 

Jadran Bluemarine Hrpelje Kozina – Krim Mercator 22:47

 

Olimpija – Žalec 34:36 po podaljšku (30:30)

 

Celje Celjske mesnine – Krka 23:30

 

Veplas Velenje – Zagorje GEN-I 22:29

 

 

 

Celjske mesnine postale sponzor pokalnega tekmovanja za ženske