4. 3. 2011

Krim Mercator v ligi prvakinj doživel tretji zaporedni poraz - tokrat uspešnejša Budućnost

Rokometašice Krima Mercatorja so v četrtem krogu evropske lige prvakinj doživele tretji zaporedni poraz. V dvorani v Stožicah je gostovala Budućnost iz Podgorice, Črnogorke pa so zmagale s 40:36 (23:19).

 

 

Krim Mercator - Budućnost 36:40 (19:23)

 

Ljubljana - Dvorana ŠRC Stožice, gledalcev: 3500, sodnika: Nikolov in Načevski (oba Makedonija).

 

Krim Mercator: Grubišić (12 obramb), Stefanišin, Vergeljuk 1, Mavsar 6 (3), Geissmann 1, Bodnjeva 5, Varlec 6, Puš, Koren, Janković 3, Penezić 2, Čečkova 3, Zrnec 2, Lekić 7 (4).

 

Budućnost: Barjaktarović, Knezović (11 obramb), Miljanić, Radičević 5, Djokić 8, Jovanović 3 (1), Radović 3, A. Bulatović 1, Pecevska 3, Popović 9, Marković, K. Bulatović 8 (2), Mehmedović, Knežević.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 7 (7), Budućnost 5 (3).

 

Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Budućnost 8 minut.

 

 

Tekma v Stožicah je bila za obe ekipi biti ali ne biti, še posebno pa za Krim Mercator, ki je izgubil na zadnjih dveh gostovanjih v Črni gori in Romuniji. Nalogo v Stožicah so bolje opravile gostje iz Podgorice, ki tako imajo realne možnosti za napredovanje v polfinale. Teoretično lahko tudi Ljubljančanke še pridejo med štiri, a bo zdaj njihova naloga vse prej kot lahka, poleg tega pa bodo v veliki meri odvisne tudi od izidov drugih tekem v skupini. Prvi pogoj je, da dobijo tako tekmo v Španiji kot domačo proti Oltchimu.

 

Današnjo tekmo proti Budućnosti je odločila predvsem slaba obramba domačih rokometašic, ki je že v prvem polčasu prejela 23 zadetkov. Tako kakovostna ekipa, kot je Budućnost, je znala ves čas držati rahlo prednost in vpisati novi točki (skupaj jih ima štiri, Krim pa ostaja pri dveh). Trenerka Marta Bon je na tokratnem obračunu računala na standardno ekipo (v odsotnosti dlje časa poškodovane Dragane Cvijić), medtem ko so v primerjavi s prvo medsebojno tekmo (Budućnost jo je v dvorani Morača dobila z 32:29) gostje tokrat namesto Marine in Sare Vukčević vpoklicale srednjo zunanjo igralko Ano Radović in hrvaško vratarko Sanelo Knezović.

Bonova je v kar presenetljivo prvo postavo uvrstila vratarko Jeleno Grubišić, krožno napadalko Ariane Geissmann, krili Olgo Čečkovo in Tamaro Mavsar ter zunanje igralke Andreo Lekić, Aljo Janković in Barbaro Varlec. V obrambi je najprej poskusila s tesnim kritjem najnevarnejših strelk Katarine Bulatović in Bojane Popović, kar pa se ni povsem izšlo.

 

Črnogorke so spretno žogo spravljale na krilo do Jovanke Radičević in nato večkrat pobegnile za tri zadetke (4:1, 7:4, 9:6, 10:7). Sledilo je tesno pokrivanje Bojane Popović, kar je z dvema zadetkoma izkoristila Katarina Bulatović, nato novi poskusi menjavanja drugih obrambnih različic, vendar pravega učinka ni bilo.

 

Gostje so zlahka nadzorovale igro in povedle s 13:8 v 17. minuti. Šele zatem sta se napadu priključili Andrea Penezić in Marina Vergeljuk, kar pa tudi ni prineslo bistvenih sprememb v razmerju moči. Igralke Budućnosti so še naprej zlahka poiskale vrzeli v medli domači obrambi in brez posebnih težav držale prednost od dveh do štirih zadetkov. Čeprav so Črnogorke na začetku drugega polčasa pobegnile tudi za pet golov (29:24), so nato krimovke vendarle čvrsteje odgovorile in s štirimi zaporednimi zadetki znižale na 28:29.

 

A niti to ni dalo dovolj elana domači ekipi za vsaj izenačenje. Namesto tega so nekaj napadov prelahko zapravile, kar so igralke Budućnosti sprteno kaznovale za nov pobeg na plus tri (31:28). Domačinke so sicer imele še nekajkrat možnost za priključek, toda odločilnih akcij v ključnih trenutkih niso znale končati z zadetkom. Na drugi strani so gostje, pri katerih se je z izvrstnim odkrivanjem na črti in raznovrstnimi streli izkazala Ana Djokić, "darila" z veseljem sprejemale in se na koncu tudi zasluženo veselile zmage.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Andrea Lekić: Očitno se nismo dobro pripravile na tekmo; Alja Janković: Obramba je bila zanič