5. 3. 2011

Trener Miro Požun: Zmaga Barcelone je zaslužena, saj je v tem trenutku kakovostnejša

Kljub porazu proti Barceloni v celjskem taboru ni bilo pretiranega razočaranja. Oslabljeni Celjani so se kljub porazu zelo dostojno poslovili od Evrope.

Miro Požun, trener Celja Pivovarne Laško: "Zmaga Barcelone je zaslužena, saj je v tem trenutku kakovostnejše moštvo. Svojim igralcem bi čestital, saj so pokazali veliko srce na igrišču. Prav tako bi se zahvalil gledalcem v Zlatorogu, ki so me spomnili na nepozabno sezono 2003/04, ko smo tudi z njihovo pomočjo postali evropski prvaki. V šestih dneh smo imeli tri tekme: v nedeljo v Kielu, v četrtek v Mariboru in danes proti Barceloni. Presenečen sem, da so igralci zdržali takšne napore, saj sem se malce bal, da bi se nam lahko zgodilo kaj podobnega kot v Kielu. A na srečo se ni, čeprav imamo ozek igralski kader. Več kot tri četrtine tekme smo uspešno držali korak z Barcelono, toda na koncu smo malce fizično padli, kar se je poznalo pri zbranosti igralcev in zaradi tega smo naredili nekaj napak, ki jih v nasprotnem primeru verjetno ne bi. To je izkušena Barcelona izkoristila in zasluženo zmagala."

Nejc Poklar, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Zelo sem vesel, da smo se več kot petdeset minut povsem enakovredno borili z Barcelono, ki je ena najboljših ekipna svetu. Rad bi se zahvalil gledalcem, ki so nas bučno spodbujali in ustvarili fantastično vzdušje v Zlatorogu. Škoda, da smo v zadnjem delu tekme nekoliko padli, kar so nasprotniki seveda spretno izkoristili in prišli do tesne, vendar povsem zaslužene zmage."

Xavi Pascual, trener Barcelone: "Zmagali smo na enem najbolj vročih igrišč v Evropi, ne glede na to, v kakšni igralski zasedbi so trenutno Celjani. Že pred tekmo smo se dobro zavedali, da gledalci v dvorani Zlatorog ustvarijo fantastično vzdušje na tribunah. Čeprav nismo prikazali naše najboljše igre, smo kljub temu zmagali in novih točk smo zelo veseli. V prvem polčasu smo preveč pustili, da se je razigral Metličić, kar je bilo posledica tega, da smo v obrambi odigrali pod našo pravo ravnijo.  Celjani so se odlično upirali vseh šestdeset minut, toda na koncu smo se uspeha veselili mi."

Sergej Rutenka, rokometaš Barcelone: "Občutki ob vrnitvi v Celje in dvorano Zlatorog so bili izjemni. Vedno sem vesel vrnitve, ker je tukaj moj drugi dom. Pred tekmo sem opozarjal, da nas čaka v Celju težka naloga, čeprav igra domače moštvo v precej spremenjeni in pomlajeni zasedbi. Na krilih fantastičnih navijačev so Celjani prikazali dobro igro, mi pa smo kljub ne najboljši predstavi zasluženo osvojili novi točki. O nasprotniku v osmini finala lige prvakov še ne razmišljamo, saj nam naporen in strnjen tekmovalni ritem tega enostavno ne dovoljuje."

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Celjani izgubili proti Barceloni in ostali brez uvrstitve v osmino finala lige prvakov