7. 3. 2011

Znani pari osmine finala v evropski ligi prvakov, Barcelono čaka dvoboj z Veszpremom

Na Dunaju so izžrebali pare osmine finala v evropski ligi prvakov. Prve tekme bodo med 23. in 27. marcem 2011, povratne pa med 30. marcem in 3. aprilom 2011.

Pred žrebanjem je bilo šestnajst najboljših klubov v skupinskem delu tekmovanja razdeljenih v štiri bobne. V prvem bobnu so bili zmagovalci skupin (Kiel, Montpellier, Čehovski medvedi, Ciudad Real), v drugem drugouvrščeni klubi (Rhein Neckar Löwen, Veszprem, Valladolid, Flensburg), v naslednjem tretjeuvrščena moštva (Barcelona, Hamburg, Pick Szeged, Zagreb), v četrtem pa zadnjeuvrščeni v svojih skupinah (Chambery, Kolding, Kadetten, Bosna Sarajevo).

Žrebanje je potekalo po sistemu 1-4 in 2-3 iz vseh štirih skupin, pri čemer so imeli klubi iz prvega in drugega bobna (zmagovalci in drugouvrščeni v vseh štirih skupinah) avtomatično prednost povratne tekme na domačem igrišču. Edina omejitev pri dunajskem žrebanju je bila, da se klubi, ki so se pomerili že v skupinskem delu tekmovanja, ne morejo še enkrat pomerili v osmini finala. Na tej stopnji bo tekmovanje potekalo po izločilnem sistemu (po ena tekma doma in v gosteh), zmagovalec skupnega šestevka obeh pa se uvrsti v četrtfinale.

V osmini finala najelitnejšega evropskega tekmovanja bo nastopilo tudi šest slovenskih rokometašev. To so Gorazd Škof, David Špiler (oba Zagreb), Nenad Bilbija (Valladolid), Vid Kavtičnik (Montpellier), Peter Pucelj (Bosna Sarajevo) in David Koražija (Veszprem).

PARI OSMINE FINALA LIGE PRVAKOV:

Kadetten (Švica) - Montpellier (Francija)

Kolding (Danska) - Kiel (Nemčija)

Chambery (Francija) - Ciudad Real (Španija)

Bosna Sarajevo (BiH) - Čehovski medvedi (Rusija)

Pick Szeged (Madžarska) - Flensburg (Nemčija)

Barcelona (Španija) - Veszprem (Madžarska)

Zagreb (Hrvaška) - Rhein Neckar Löwen (Nemčija)

Hamburg (Nemčija) - Valladolid (Španija)

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)