7. 3. 2011

Selektor Denič za tekmo v Stožicah ostal brez vratarjev Gorazda Škofa in Jureta Vrana

Moška članska reprezentanca Slovenije se bo v tem tednu v kvalifikacijah za EP 2012 v Srbiji dvakrat pomerila s Poljsko. Prva tekma bo v sredo, 9. marca 2011, ob 20.15 v Stožicah, povratna pa v soboto, 12. marca, na Poljskem.

 

Igralci in člani strokovnega vodstva slovenske reprezentance so se v nedeljo zbrali na pripravah v Domžalah, klubske obveznosti pa so bile opravičljiv razlog za nekoliko kasnejši prihod Nenada Bilbije (Valladolid) in Jureta Natka (Magdeburg). S seznama 23 igralcev, ki jih je izbral za tekmo s Poljsko, je moral selektor Boris Denič črtati vratarja Gorazda Škofa (Zagreb) in Jureta Vrana (Cimos Koper). Škof je po poškodbi stopala šele pred dnevi začel z lažjimi treningi in je še vedno v fazi rehabilitacije, Vran pa je moral nujno na operacijo modrostnega zoba, po kateri je dobil še visoko telesno temperaturo.

 

Škof je zanesljivo izgubljen tudi za sobotno povratno tekmo na Poljskem, precej več možnosti za nastop v gosteh pa obstaja za Vrana. Deniču sta tako trenutno ostala le dva vratarja, ki sta bila še na seznamu 28 igralcev, ki jih je RZS prijavila na EHF in ki imajo pravico nastopa: Primož Prošt (Bjerringbro-Silkeborg) in Matevž Skok (Gorenje Velenje). "Ostal sem brez Škofa in Vrana, a to je pač višja sila, na katero ne morem vplivati. Toda kljub temu verjamem v ostale igralce, zato ne vidim pretiranih težav zaradi njune odsotnosti," pravi selektor Boris Denič, ki pravi, da pri Škofu zaradi le ene tekme ne želijo tvegati ter s tem ogroziti njegovega zdravja in morebiti celo kariere.

 

Do tekme v Stožicah bo slovenska izbrana vrsta opravila šest treningov, zadnjega in hkrati edinega v veliki dvorani v Stožicah, v kateri bo tudi tekma, pa šele na v dopoldanskih urah na dan dvoboja s Poljaki. "Tako naša kot pričakovanja slovenske javnosti so seveda velika. Tekmo lahko in moramo dobiti, s čimer bi storili zelo velik korak proti EP 2012 v Srbiji. Z zmago proti Poljski bi sebi in drugim dokazali, da lahko premagujemo tudi rokometne velesile, uspeh pa bi naši reprezentanci prinesel veliko samozaupanja, samozavesti in zmagovalne mentalitete," ocenjuje Denič, ki bo imena šestnajstih igralcev, ki bodo dobili priložnost za igro v sredo zvečer, objavil šele na dan tekme.

Po številu nastopov za reprezentanco spada Dragan Gajič (90) kljub šele 26 letom med najizkušenejše igralce. "Energija z igrišča se vedno prenaša tudi na tribune. Verjamem, da se bo to zgodilo tudi v Stožicah, kar bo samo še dodaten plus za nas. Če bomo odigrali dobro in če bodo svoje prispevali tudi gledalci, Poljaki lahko padejo," napoveduje krilni igralec Dragan Gajič, ki istočasno tudi priznava, da je Poljska najkakovostnejša reprezentanca v skupini 3 in prvi favorit.

 

"Želimo si zmage, s katero bi bili z najmanj eno nogo že na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012," se zaveda Gajič. Ne glede na vse ocenjuje, da med Slovenijo in Poljsko ni velike kakovostne razlike. "Morebiti so v prednosti zaradi kakovosti zunanje linije, toda z agresivno obrambo lahko dosežemo, da ne bodo prihajali do čistih strelov z razdalje. Če jih bomo v obrambi dobro ustavili, bomo lahko izpeljali (pol)protinapade in dosegali lahke zadetke. Z ostrim ritmom in stalno rotacijo jih lahko v zadnjem delu tekme dokončno zlomimo in osvojimo pomembni točki."

 

Krožni napadalec Peter Pucelj se je konec tedna na klubski ravni v dresu sarajevske Bosne veselil napredovanja v osmino finala evropske lige prvakov (med šestnajst najboljših klubov), zdaj pa ga čakajo še reprezentančne obveznosti proti Poljakom. "Tako jaz kot soigralci komaj čakamo, da bomo stopili na igrišče pred več kot 12.000 gledalci. Vsak, ki bo prišel v Stožice na rokometni spektakel, mu zagotovo ne bo žal. Igralci bomo dali proti Poljakom vse od sebe in borili se bomo do zadnjega atoma moči. Upam, da bo to na koncu zadostovalo za našo zmago," se nadeja Peter Pucelj.

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012 - CELOTEN SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICEV nagradni igri znani dobitniki 20 brezplačnih vstopnic za tekmo Slovenija - PoljskaOglejte si spot za kvalifikacijsko tekmo med Slovenijo in Poljsko v StožicahSelektor Denič s seznama črtal pet igralcev, Kavtičnik spet odpovedal igranje v reprezentanciPoljaki na kvalifikacijskih tekmah s Slovenijo brez prvega vratarja Slawomirja SzmalaFotoreportaža s snemanja reklamnega spota za tekmo Slovenija - Poljska v LjubljaniDenič objavil seznam 28 igralcev za kvalifikacijski tekmi s Poljsko za EP 2012