9. 3. 2011

Tone Tiselj kot selektor ženske članske reprezentance Slovenije nasledil Ivico Rimanića

Na peti seji predsedstva RZS, ki je bila pred tekmo Slovenija – Poljska, je ženska članska reprezentanca Slovenije dobila novega selektorja. Naslednik dosedanjega selektorja Ivice Rimanića je postal Tone Tiselj.

 

Tiselj je najprej okvirno predstavil svoj program dela s pogledom v preteklost, sedanjost in prihodnost slovenskega ženskega rokometa. Nato je odgovarjal na vprašanja članov predsedstva, zatem pa je sledilo glasovanje. Tiselj je dobil soglasno podporo vseh članov predsedstva RZS (brez glasu proti ali vzdržanega), vlogo selektorja ženske članske reprezentance bo opravljal profesionalno, njegov mandat pa bo trajal do 31. decembra 2014.

 

Poleg selektorske funkcije je Tiselj (v preteklosti je bil tako selektor moške kot ženske reprezentance Slovenije) nedavno dobilše eno funkcijo. Postal je namreč predsednik novoustanovljenega strokovnega odbora pri RZS, ki se bo odslej sestajal enkrat mesečno. Tiselj bo strokovni odbor vodil eno leto, nato pa ga bo za enako dolžino nasledil Aleš Praznik. Poleg Tislja so v strokovnem odboru še Boris Denič, Marta Bon, Marko Šibila, Slavko Ivezič, Tone Goršič, Miro Požun in Aleš Praznik.

 

Tone Tiselj, novi selektor ženske članske reprezentance Slovenije: "Stanje v slovenskem ženskem rokometu ni tako črno, kot mnogi mislijo. Imamo veliko kakovostnih igralk, po mojem mnenju pa je glavna težava pomanjkanje motivacije, ki je na nižji ravni kot pri moških. Kar se tiče igralskega kadra, se ženske v mlajših reprezentančnih selekcijah redno uvrščajo na velika tekmovanja in na njih dosegajo dobre rezultate. Igralski potencial torej obstaja, najpomembnejše pa je, da mu zagotovimo kakovostne pogoje za dobro delo. Ti so nujnost za doseganje vrhunskih rezultatov. Prepričan sem, da ima slovenski ženski rokomet tako potencial kot prihodnost."