10. 3. 2011

Jure Natek: To je ena najlepših stvari v moji dosedanji reprezentančni karieri; Matevž Skok: Hvala soigralcem, obrambi in navijačem

Po polovici tekmovanja v skupini 3 v kvalifikacijah za nastop na EP 2012 je Slovenije edina reprezentanca, ki se lahko pohvali s stoodstotnim točkovnim izkupičkom. In kaj so po tekmi v Stožicah povedali udeleženci iz obeh taborov, ki jih v soboto čaka povratni dvoboj na Poljskem?

Selektorju Borisu Deniču je po tretji zaporedni zmagi v kvalifikacijah za EP 2012 (Portugalska, Ukrajina, Poljska) padlo z ramen veliko breme: "Svojim fantom moram čestitati za odlično predstavo, veliko željo, motiv in borbenost do zadnjega atoma moči. Poleg tega bi se zahvalil fantastičnim navijačem, kajti z njihovo zelo veliko pomočjo smo prišli do pomembnih točk. Med tekmo je bilo tudi z moje strani nekaj preveč čustvenih vložkov, za kar se gostujočemu selektorju Bogdanu Wenti in njegovim igralcem iskreno opravičujem." V dramatični končni je Deničevo moštvo prišlo do velike zmage proti osmouvrščeni reprezentanci z nedavnega svetovnega prvenstva na Švedskem: "V zaključku smo imeli tudi več športne sreče. Toda po drugi strani je jasno, da bi se lahko tekma v zadnjih minutah obrnila tudi v drugo smer, torej v korist Poljakov."

S petimi zadetki je bil Jure Natek drugi strelec slovenske reprezentance. "Kot rojeni Ljubljančan si nikoli nisem predstavljal, da bom v svojem mestu igral pred več kot 12.000 gledalci. To doživetje, poleg tega pa še zmaga proti rokometni velesili Poljski, je ena najlepših stvari, ki so se mi zgodile v dosedanji reprezentančni karieri," je bil navdušen levoroki ostrostrelec Jure Natek. Ob tem je pohvalil mlajše in neizkušene reprezentančne soigralce, ki so se brez strahu podali v boj s Poljaki, o dokaj nenavadnem kriteriju danskih sodnikov Gjedinga in Hansna pa je dodal: "O sojenju rajši ne bi govoril. Lahko rečem le to, da je ob takšnem sojenju naša zmaga le še slajša."

Krilni igralec Dragan Gajič je znova odlično opravil svoje delo, z osmimi zadetki pa je bil tudi najučinkovitejši igralec slovensko-poljskega obračuna v Ljubljani. "Seveda sem navdušen - tako zaradi zmage kot fantastičnih gledalcev. V drugem polčasu smo prikazali precej boljšo igro kot v prvem, kar se nam je na koncu bogato obrestovalo. Poljaki, ki imajo vrhunsko reprezentanco, so po neodločenem izidu na Portugalskem želeli manjkajočo točko osvojiti prav proti nam, vendar smo jim na srečo to uspešno preprečili. Kljub pomembni zmagi časa za slavje seveda ni, kajti že v soboto nas čaka nov dvoboj s Poljsko," se zaveda Dragan Gajič.

Matevž Skok je v drugem polčasu zaklenil svoja vrata (zbral je kar 12 obramb) in je bil eden junakov velike in pomembne zmage v Stožicah. "Tekmo smo začeli dokaj živčno in s precej treme, a oboje je sčasoma izginilo. Za moje obrambe je v precejšnji meri seveda zaslužna tudi naša obramba, ki je odlično opravila svoje delo. Prav tako so nam pomagali tudi fantastični navijači in v takšnem vzdušju je igranje nepozabno. Zares je čudovito igrati pred več kot 12.000 gledalci, takšnega vzdušja in števila navijačev pa bi si seveda želel tudi v prihodnje," je povedal Matevž Skok, ki bo po letošnji sezoni vratarski dres Gorenja iz Velenja zamenjal za dres Celja Pivovarne Laško.

Poljski selektor Bogdan Wenta je slovenski reprezentanci najprej čestital za zasluženo zmago, nato pa dejal: "Tekma je bila pomembna in težka za obe reprezentanci, zato je bilo na igrišču in ob njem tudi precej živčnosti.  Nisem navdušen nad tem, da je na igrišče nekajkrat priletelo nekaj predmetov, a v takšnem vzdušju in napetosti je to po drugi strani tudi razumljivo." Selektor Wenta je prepričan, da bodo njegovi igralci na sobotni povratni tekmi pred domačimi gledalci odpravili slabosti in napake iz Stožic, ključ do uspeha pa vidi v zaustavitvi prvega organizatorja slovenske igre Uroša Zormana: "Zavedam se, da ga je zelo težko ustaviti. V Ljubljani je bil uspešnejši od naše obrambe, zato mu bomo na povratni tekmi posvetili še več pozornosti."

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012 - CELOTEN SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICESlovenski rokometaši v fantastičnem vzdušju in dramatični končnici v Stožicah premagali Poljake