10. 3. 2011

Bezjak bo prisilno počival šest tednov

Tekma proti Poljski v Stožicah se je najslabše končala za slovenskega reprezentanta Marka Bezjaka. Srednji zunanji igralec Gorenja in reprezentance bo zaradi poškodbe kolena z igrišč odsoten šest tednov.

 

Za Marka Bezjaka je bila usodna 47. minuta tekme, ko se je po bližnjem srečanju s poljsko obrambo znašel na tleh. Po posredovanju reprezentančnega zdravnika in fizioterapevta je bilo takoj jasno, da ne gre za nedolžno poškodbo kolena. Soigralca David Miklavčič in Peter Pucelj sta Bezjaka na rokah odnesla z igrišča na rezervno klop, kjer je na poškodovano koleno dobil ledeno oblogo.

 

Toda Bezjak se je na srečo izognil najhujšemu, kajti magnetna resonanca je pokazala, da operacija vendarle ne bo potrebna. S križnimi vezmi in meniskusom je namreč vse v redu, medtem ko so stranski ligamenti poškodovani na dveh mestih.

 

Organizator igre velenjskega Gorenja in reprezentance Slovenije bo zaradi poškodbe kolena z igrišč  odsoten okoli šest tednov. To pomeni, da Bezjak ne bo mogel pomagati reprezentančnim soigralcem na sobotni povratni tekmi na Poljskem, prav tako pa ne Gorenju v četrtfinalu evropskega pokala EHF in na uvodnih tekmah končnice za prvaka v slovenski ligi.