12. 3. 2011

Boris Denič: Enakovredni do 53. minute; David Špiler: Z vsakim se lahko kosamo tudi v gosteh

Kljub porazu na Poljskem (27:32) v slovenskem taboru ni bilo pretiranega razočaranja. Do konca kvalifikacij za EP 2012 čakata slovenske rokometaše še junijski tekmi s Portugalci v gosteh in Ukrajinci doma.

 

 

Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "Po vsakem porazu imaš slabe občutke, čeravno smo bili Poljakom povsem enakovredni do 53. minute. Tekma je imela podoben razplet kot pred dnevi v Ljubljani, prelomila se je v sami končnici. Dejstvo je, da nam je v drugi polovici tekme padla zbranost, sploh v nevtralnem delu drugega polčasa. V tem delu tekme nisem zadovoljen z našo igro, predvsem ne z napadom. Pred nami je še veliko dela, zato bo zelo pomembno, da se v naslednjem obdobju čim večkrat zberemo na skupnih pripravah in skušamo odpraviti naše pomanjkljivosti."

 

 

David Špiler, igralec reprezentance Slovenije: "V končnici tekme nam je padla zbranost. V obrambi smo nekajkrat na preveč lahek način izpadli iz igre, predvsem tedaj, ko so Poljaki igrali z dvema krožnima napadalcema in se je naša sredina obrambe preveč odprla. Poraz s Poljaki je pričakovan, veseli pa me, da smo dokazali, da se z vsako veliko reprezentanco lahko merimo tudi v gosteh. To nam vsekakor daje upanje za naprej."

Dragan Gajič, igralec reprezentance Slovenije: "Poljaki so bili zreli za poraz na domačem igrišču. Tekmo smo izgubili v napadu, igra nam nekako ni stekla, čeprav smo na trenutke dobro razširili tekmečevo obrambo. V obrambi nam je večkrat padla zbranost, nekajkrat so nas zmedli tudi z dvema igralcema na črti. Poljaki so zasluženo zmagali, a mi smo dokazali, da se lahko kosamo tudi z dobrimi ekipami."

 

 

Primož Prošt, vratar reprezentance Slovenije: "S Skokom sva se skupaj zelo dobro pripravila na Poljake, zato tudi ni presenetljivo, da sva imela podoben izkupiček. S svojo igro sem zelo zadovoljen, malo manj s končnim izidom. Noben poraz ni prijeten. Toda ne gre žalovati, saj smo igrali proti močni Poljski na njenem igrišču. Mislim, da smo lahko ponosni na to, kar nam je uspelo v dosedanjem ciklusu in se že veselimo junijskega, ko bomo potrdili uvrstitev na zaključni turnir v Srbiji."

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012 - CELOTEN SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICESlovenci na gostovanju na Poljskem doživeli prvi poraz v kvalifikacijah za EP 2012