14. 3. 2011

Kadeti na tekmi v Kopru premagali Avstrijo

Moška kadetska reprezentanca Slovenije se je na tekmi za trening v Kopru pomerila z izbrano vrsto Avstrije. Uspešnejši so bili slovenski kadeti, ki so zmagali s 37:29 (17:12).

 

V okviru enodnevnih akcij moške kadetske reprezentance je selektor Tomaž Juršič igralce zbral v Kopru, kjer so se pomerili z reprezentanco Avstrije, ki je bila na enotedenskih pripravah v Poreču. Selektor Juršič je tokrat preizkusil tudi nekaj mlajših igralcev, priložnost za igro pa so dobili prav vsi rokometaši.

 

Tekmo so bolje začeli slovenski kadeti, ki so povedli z 2:0, a se žilavi gostje niso predali: dosegli so tri zadetke zapored in prevzeli vodstvo s 3:2. To je bilo tudi edino vodstvo Avstrijcev na tekmi, saj so mladi Slovenci nato strnili svoje vrste in po nekaj odličnih obrambah iz hitrih (pol)protinapadov polnili gostujočo mrežo. Že ob polčasu so imeli naši kadeti pet zadetkov prednosti (17:12), končni izid pa je bil 37:29 za Slovenijo.

 

Slovenija je nastopila v naslednji postavi: Zaponšek (10 obramb), Žitnik (3 obrambe), Brglez, Blagotinšek 1, Bradeško, Cehte 1, Cingesar 3, Fidel 4, Gorela 5, Grzentič 2, Kalabič, Mačkovšek 1, Majerle 1, Nosan 1, Slobodnik 1, Šoštarič 3, Špende 7, Verdinek 8.