14. 3. 2011

Novo: V rubriki "ANKETA" vprašanje o (ne)uvrstitvi ženske članske reprezentance Slovenije na SP 2011 v Braziliji

V tradicionalni rubriki "ANKETA" vam tokrat postavljamo vprašanje, povezano z žensko člansko reprezentanco Slovenije. V dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2011 se bodo Slovenke junija letos pomerile s Francijo, mi pa vas sprašujemo, ali se bodo uvrstile na zaključni turnir najboljših reprezentanc sveta, ki ga bo gostila Brazilija. Vabljeni k sodelovanju!

 

Slovenska ženska reprezentanca je decembra lani na žrebanju v Herningu na Danskem dobila nasprotnika v dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji leta 2011. Kroglice so odločile, da se bodo Slovenke pomerile s Francijo.

 

Zadnji dan EP za ženske so izžrebali tudi pare evropskega dela dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bo od 3. do 18. decembra leta 2011 gostila Brazilija. Kroglice na žrebanju so odločile, da se bo ženska članska reprezentanca Slovenije pomerila s Francijo: prva tekma bo 4. ali 5. junija 2011 v Franciji, povratna pa 11. ali 12. junija 2011 v Sloveniji.

 

Francozinje in Slovenke so se srečale že na lanskem evropskem prvenstvu v Skandinaviji. V neposrednem dvoboju, ki je odločal o končnem tretjem mestu v skupini D v Lillehammerju in napredovanju v drugi krog tekmovanja, so slavile aktualne svetovne podprvakinje Francozinje z 29:19 (15:9).

 

Poleg aktualnih svetovnih prvakinj Rusinj so si iz Evrope neposredno udeležbo na SP 2011 v Braziliji zagotovile tudi tri najboljše reprezentance z letošnjega EP (Norveška, Švedska, Romunija), medtem ko je morala četrtouvrščena Danska v dodatne kvalifikacije.

 

 

 

ANKETA - NOVO!