15. 3. 2011

V dvorani v Stožicah junija tudi tekma ženske članske reprezentance Slovenije proti Franciji

Po ognjenem krstu na reprezentančni ravni, za katero je poskrbela moška članska izbrana vrsta Slovenije proti Poljski, bo v Stožicah zaigrala tudi ženska. Slovenske rokometašice naj bi se v novi dvorani junija pomerile s Francijo v dodatnih kvalifikacijah za SP 2011.

 

Razprodana dvorana v Stožicah za tekmo moških članskih reprezentanc Slovenije in Poljske (v sredo, 9. marca 2011) v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012 je bila dokaz, da je bila odločitev Rokometne zveze Slovenije o organizaciji spektakla v novi dvorani v Ljubljani povsem pravilna in velik zadetek v polno.

 

Moštvo selektorja Borisa Deniča je proti Poljakom poskrbelo, da je tudi rokomet na reprezentančni ravni doživel ognjeni krst v lepotici v Stožicah, ki je je povrh vsega končal še s pomembnmo zmago proti rokometni velesili Poljski (30:28).

 

Na idejo, da bi po vzoru moške reprezentance svojo premiero v Stožicah doživela tudi ženska članska izbrana vrsta Slovenije, je prišel predsednik RZS Franjo Bobinac. Če ne bo nepredvidenih okoliščin (na primer zasedenost dvorane v tem terminu), naj bi se slovenske rokometašice 11. ali 12. junija 2011 v Stožicah pomerile s svetovnimi podprvakinjami Francozinjami. Gre za povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, prva tekma pa bo teden dni prej v Franciji.

 

Z idejo se strinja tudi Tone Tiselj, novi selektor ženske članske reprezentance Slovenije, ki je funkcijo prevzel tik pred dvobojem Slovenije in Poljske v Stožicah. Predsednik Bobinac je prepričan, da bi bila RZS (tako kot v primeru tekme moških reprezentanc Slovenije in Poljske) v sodelovanju s klubi, navijaškimi skupinami in ostali rokometnimi stranmi sposobna še enkrat napolniti ljubljansko dvorano.

 

 

 

V rubriki "ANKETA" vprašanje o (ne)uvrstitvi ženske reprezentance Slovenije na SP 2011 v BrazilijiTone Tiselj kot selektor ženske članske reprezentance Slovenije nasledil Ivico Rimanića