19. 3. 2011

Krim Mercator se je od letošnje lige prvakinj poslovil z visoko zmago proti Oltchimu

Rokometašice Krima Mercatorja so se od letošnje lige prvakinj poslovile z zmago. Na tekmi zadnjega kroga drugega dela so v Stožicah premagale romunski Oltchim s 37:30 (17:19) in osvojile končno tretje mesto v skupini 1.

 

 

Krim Mercator – Oltchim 37:30 (17:19)

 

Ljubljana - Dvorana ŠRC Stožice, gledalcev: 1500, sodnika: Johansson in Kliko (oba Švedska).

 

Krim Mercator: Grubišić (18 obramb), Stefanišin, Guberinič, Vergeljuk 4, Mavsar 7 (5), Geissmann 2, Bodnjeva 4, Puš, Koren 2, Janković, Penezić 7, Čečkova 1, Zrnec 5, Lekić 5.

 

Oltchim: Smedescu (1 obramba), Tolnai (18 obramb), Tacalie, Pidpalova 2, Managarova 1, Stanca 3, Ardean Elisei 6, Farcau 6, Fiera 2, Manea 2, Szucu 1, Geiger 1, Özel 6, Vizitiu.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 5 (5), Oltchim 2 (2).

 

Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Oltchim 8 minut.

 

 

Krimovke so katastrofalno začele poslovilno tekmo v letošnji sezoni v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, kajti Romunke so po dveh minutah in pol vodile že s 3:0. Čeprav je nato morala za dve minuti na kazensko klop Adina Fiera, je Oltchim z igralko manj zadel v polno in v četrti minuti povedel kar s 4:0. Ob številčni premoči na igrišču so slovenske prvakinje prvi zadetek na tekmi dosegle šele v peti minuti (Andrea Lekić), kljub zaostanku z 1:5 pa so nato počasi, a vztrajno zmanjševale razliko.

 

Ekipa trenerke Marte Bon je v deveti minuti poskrbela za prvo izenačenje (6:6), toda zatem je spet prišlo Krimovo črno obdobje. Med deveto in petnajsto minuto so romunske prvakinje naredile delni izid 6:0 in na semaforju je bilo kar 12:6 za Oltchim. Do takrat je gostujoča vratarka Talida Tolnai zbrala že devet obramb, v napadu pa sta bili strelsko razpoloženi Yeliz Özel in Ramona Farcau, ki sta se v prvem polčasu po petkrat vpisali med strelke. Kljub visokemu zaostanku rokometašice Krima Mercatorja niso vrgle puško v koruzo, v vratih pa je bila zelo uspešna Jelena Grubišić (deset obramb v prvem polčasu).

V slabih štirih minutah so krimovke dosegle štiri zadetke zapored in se približale le na dva gola zaostanka (10:12). Nato je razlika dvakrat znašala zgolj zadetek (12:13, 13:14), toda v 25. minuti so si Romunke znova priigrale tri gole prednosti (16:13).

 

V predzadnji minuti prvega polčasa je Tamara Mavsar po tretji zaporedni uspešno izvedeni sedemmetrovki izenačila na 17:17, kljub temu pa je Oltchim na odmor odšel z vodstvom 19:17, saj sta v polno zadeli še Yeliz Özel in Ionela Stanca.

 

Že po manj kot dveh minutah drugega polčasa so domače rokometašice izničile zaostanek (19:19), po ponovnem izenačenju na 21:21 pa je Ljudmila Bodnjeva v 38. minuti poskrbela za prvo Krimovo vodstvo v Stožicah (22:21). Štiri minute kasneje je po zadetku Maje Zrnec prednost gostiteljic prvič znašala dva zadetka (25:23), ista igralka pa je zadela tudi za prvih "plus tri" (28:25).

 

Med izključitvijo Ukrajinke Anastazije Pidpalove v 47. minuti je Oltchim dosegel zadetek – uspešna je bila Valentina Ardean Elisei – za zmanjšanje zaostanka na 27:29, nato pa se je romunska igra povsem razpadla. Gostje v naslednjih devetih minutah namreč niso dosegle niti enega zadetka, dobile pa so jih kar šest in v 54. minuti je Krim Mercator vodil že s 35:27. Kljub visoki prednosti domača ekipa ni popuščala in dvoboj zadnjega kroga drugega dela dobila kar s 37:30.

 

Po štirih zaporednih porazih med evropsko elito so slovenske prvakinje vendarle dosegle zmago in se izenačile z Oltchimovim dosežkom (dve zmagi in štirje porazi). Kljub enakemu točkovnemu izkupičku so končno tretje mesto v skupini 1 osvojile igralke Krima Mercatorja, saj so bile uspešnejše na medsebojnih tekmah: v Valcei so izgubile s štirimi zadetki (27:31), v Ljubljani pa zmagale s sedmimi (37:30).

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Slovo Krima Mercatorja od lige prvakinj na tekmi proti Romunkam v StožicahTrenerka Marta Bon bo po koncu letošnje sezone zapustila Krim MercatorZnana polfinalna para zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja za ženske v ZagorjuV Stožicah junija tudi tekma ženske članske reprezentance Slovenije proti FrancijiKrim Mercator se je po neuspehu v Španiji dokončno poslovil od polfinala lige prvakinjMarta Bon in Maja Zrnec računata na Krimov uspeh na gostovanju pri ItxakuTone Tiselj kot selektor ženske članske reprezentance nasledil Ivico RimanićaAndrea Lekić: Očitno se nismo dobro pripravile na tekmo; Alja Janković: Obramba je bila zaničKrimovke v ligi prvakinj doživele tretji zaporedni poraz, tokrat uspešnejša BudućnostZaključni turnir letošnjega pokalnega tekmovanja v ženski konkurenci bo gostilo ZagorjeSlovenske prvakinje v četrtem krogu lige prvakinj v Stožicah gostijo BudućnostPodjetje Celjske mesnine postalo sponzor pokalnega tekmovanja v ženski konkurenci