25. 3. 2011

Končnica za prvaka: Loka gosti Celjane

V končnici za prvaka v prvi ligi za moške sta bili dve tekmi drugega kroga odigrani že med tednom (Gorenje - Trimo, Maribor Branik - Cimos), zadnja pa bo v soboto, 26. marca 2011, ob 20. uri. Pomerila se bosta domača Loka in Celje Pivovarna Laško.

Zaradi obveznosti treh slovenskih klubov v četrtfinalu evropskih pokalnih tekmovanj (Gorenje Velenje - pokal EHF, Maribor Branik - pokal pokalnih zmagovalcev, Cimos Koper - pokal challenge) sta bili dve tekmi drugega kroga končnice za prvaka že v torek. Velenjčani, vodilno moštvo slovenske lige, so v domači Rdeči dvorani premagali Trimo iz Trebnjega (34:28), drugouvrščeni Cimos pa je bil uspešen na gostovanju pri Mariboru Braniku (31:22). Na zadnjem dvoboju drugega kroga se bosta pomerila Loka in Celje Pivovarna Laško.

KONČNICA ZA PRVAKA, 2. KROG:

sobota, 26. marec 2011, ob 20.00: Loka - Celje Pivovarna Laško

GORENJE VELENJE - TRIMO TREBNJE 34:28 (13:12)

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 350, sodnika: Brecelj in Deržek.

Gorenje Velenje: Gajić, Skok, Medved 4, Manojlović 5, Svetelšek 1 (1), Rutar, Cehte 2, Miklavčič 1, Musa 5, Štefanič, Golčar 4, Šoštarič 1 (1), Gams 6, Bajram, Šimič 5 (4).

Trimo Trebnje: Ferlin, Korelec 1, M. Radelj 2, B. Radelj, Murčehajič, Ratajec 2, Grandovec, Sušin 3, Paladin, Florjančič, Vrečar 3, Gorenac 3, Papež, Skube 11 (2), Zarabec 3, Saje.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (6), Trimo Trebnje 3 (2).

Izključitve: Gorenje Velenje 6 minut, Trimo Trebnje 4 minute.

MARIBOR BRANIK - CIMOS KOPER 22:31 (10:15)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 300, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

Maribor Branik: Lešnik, Čudič, Grm, Vrečar, Oštir 1, Razgor 2 (1), Pučnik 1, Nikolič 1, Fister 1, Ivančič, Batinović 1, Kleč 4, Gajič 6, Mačkovšek, Tominec 5.

Cimos Koper: Stanić, Vran (24 obramb), Skoko 2, Dobelšek 3, Mirković, Brumen 1, Elezović 5, Bombač 3, Poklar, Krivokapić 4 (1), Skube 1, Mlakar 5, Smolnik 2, Konečnik 3, Rapotec 2, Osmajić.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 2 (1), Cimos Koper 1 (1).

Izključitve: Maribor Branik 10 minut, Cimos Koper 8 minut.

KONČNICA ZA PRVAKA - TRENUTNA LESTVICA:

Klub Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Gorenje 24 22 0 2 796:635 44 (42)
Cimos 24 20 1 3 788:638 41 (37)
Celje Piv. Laško 23 16 0 7 795:674 32 (32)
Loka 23 12 4 7 719:655 28 (26)
Trimo Trebnje 24 13 1 10 753:723 27 (27)
Maribor Branik 24 11 4 9 679:672 26 (24)
1. SRL ZA MOŠKE - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, KONČNICI, DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)Končnica za prvaka - 2. krogKončnica za prvaka - 1. krogKončnica za obstanek - 1. krog