14. 5. 2011

Larvik izgubil povratno tekmo finala lige prvakinj, a vseeno osvojil naslov najboljšega v Evropi

Itxako je na povratni finalni tekmi evropske lige prvakinj doma premagal Larvik s 25:24 (10:11), a so Španke ostale brez naslova prvakinj Evrope. Norvežanke so namreč prvo tekmo dobile s 23:21.

Najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje se je po dveh finalnih tekmah na Norveškem in v Španiji končalo s skupno razliko le enega zadetka (47:46), naslova prvakinj Evrope pa so se veselile rokometašice Larvika. Tako za Španke kot Norvežanke je bil letošnji nastop v finalu prvi v klubski zgodovini, na uvodni tekmi pred domačimi gledalci pa si je Larvik priigral dva zadetka prednosti (23:21).

Na povratnem dvoboju v Pamploni se je zbralo okoli 3500 gledalcev (sodila sta Nemca Bernd in Reiner Methe), ki so glede na majhen zaostanek iz Larvika pričakovali zmagoslavje španske ekipe. Toda Skandinavke so minimalno dobile že prvi polčas (11:10), večji del drugega pa so imele prednost od zadetka do treh.

Kljub temu so rokometašice Itxaka na začetku 58. minute, ko so imele igralko več, vendarle uspele izenačiti na 23:23. Še v isti minuti so gostiteljice (ob številčni premoči) povedle s 24:23 in obetala se je dramatična končnica.

Toda v predzadnji minuti so Norvežanke izenačile na 24:24 in jasno je bilo, da bodo osvojile naslov evropskih klubskih prvakinj. Itxako je dobrih dvajset minut pred koncem tekme izkoristil sedemmetrovko za minimalno zmago s 25:24, ki pa je bila le slaba tolažba za španski klub.

Za Itxako sta največ zadetkov dosegli Carmen Martin (10) in Emiliya Turey (6), za Larvik pa Linn Jorum Sulland (10) in Tonje Larsen (4).

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM, LESTVICE IN IZIDI)