20. 7. 2011

Gorenje, Celje Pivovarna Laško in Maribor Branik začenjajo sezono v tretjem krogu

Na osnovi seznama nosilcev za evropska pokalna tekmovanja v moški konkurenci za sezono 2011/12 je znano, da bodo rokometaši Gorenja, Celja Pivovarne Laško in Maribora Branika začeli v tretjem krogu. Velenjčani bodo nastopali v pokalu EHF, Celjani v pokalu pokalnih zmagovalcev, Mariborčani pa v pokalu challenge.


Evropska rokometna zveza je Gorenje uvrstila med tiste klube, ki bodo nastop v pokalu EHF začeli šele v tretjem krogu. Poleg tega bodo imeli Velenjčani tudi vlogo nosilca, ki pripada še petnajstim klubom in ki se v tem delu tekmovanja ne morejo pomeriti med seboj. To je osem klubov iz kvalifikacij za ligo prvakov (drugouvrščeni in tretjeuvrščeni s kvalifikacijskih turnirjev) ter Göppingen (branilec naslova), Magdeburg (Nemčija), Granollers (Španija), St. Raphael (Francija), Skjern (Danska), Snežinsk (Rusija) in Pfadi Wintzerthur (Švica).

 

Žrebanje parov tretjega kroga bo 18. oktobra 2011 (za prvi in drugi krog 26. julija). Prve tekme bodo na sporedu 26. ali 27. novembra 2011, povratne pa 3. ali 4. decembra 2011.

 

Tudi Celjani so bili uvrščeni med tiste klube, ki bodo v pokalu pokalnih zmagovalcev prvič zaigrali šele v tretjem krogu. In tudi pivovarji imajo vlogo nosilca, poleg njih pa še naslednjih petnajst klubov,  ki se v tem delu tekmovanja ne morejo pomeriti med seboj: Gummersbach (branilec naslova), Flensburg (oba Nemčija), Aragon (Španija), Energia Jiu (Romunija), Bern Muri (Švica), Pelister (Makedonija), Aarhus (Danska), Vojvodina Železničar (Srbija), Arendal (Norveška), Kaustik Volgograd (Rusija), Lugi (Švedska), Pler (Madžarska), Zaporožje (Ukrajina), Benfica (Portugalska) in Schwaz (Avstrija).

 

Žrebanje parov drugega in tretjega kroga bo 26. julija 2011.


V pokalu challenge je imela Slovenija zaradi končne zmage Cimosa v minuli sezoni pravico nastopa treh klubov, a sta Loka in Trimo odpovedala sodelovanje. Slovenijo bo tako zastopal Maribor Branik, ki mu pripada vloga prvega nosilca in bo tekmovanje začel šele v tretjem krogu. Za njim so nosilci še Suceava (Romunija), Sporting (Portugalska), Stal Mielec (Poljska), Kolubara Lazarevac (Srbija), Bozen (Italija), Doukas (Grčija), Kriens (Švica), Ankara (Turčija), Portovik Južni (Ukrajina), Tineks Prolet (Makedonija), Bjelovar (Hrvaška), Spartak Varna (Bolgarija), Goražde (Bosna in Hercegovina), Mogiljev (Belorusija) in Almeida (Litva). Prve tekme bodo na sporedu 26. ali 27. novembra 2011, povratne pa 3. ali 4. decembra 2011.


V vseh treh evropskih pokalih (za ligo prvakov je že bil izpeljan) bo žrebanje v torek, 26. julija 2011, na Dunaju.