1. 8. 2011

Slovenske mladinke na EP na Nizozemskem v skupini A z Rusijo, Španijo in Romunijo

Ženska mladinska reprezentanca Slovenije bo od 4. do 14. avgusta 2011 nastopila na evropskem prvenstvu na Nizozemskem. Selektor Uroš Bregar se je odločil za sedemnajst igralk, ki bodo igrale na EP v deželi tulipanov.

 

V torek, 2. avgusta 2011, bodo slovenske mladinke v vojašnici Franca Rozmana Staneta v Ljubljani opravile še zadnji trening (od 14.00 do 15.30) pred 15-urnim potovanjem proti mestu lmelo, v katerem bodo tekme skupine A. Prihod v Almelo  je predviden v sredo v jutranjih urah.

 

Selektor Uroš Bregar se je odločil za 17 igralk (Lara Hrnčič je nastop odpovedala zaradi poškodbe), ki bodo v skupini A igrale proti Rusiji, Španiji in Romuniji. Slovenke prva tekma v Almelu (dvorana sprejme tisoč gledalcev) čaka v četrtek, 4. avgusta 2011, ob 20. uri s Španijo, nato pa še obračuna z Rusijo (v petek, 5. avgusta 2011, ob 18. uri) in Romunijo (v nedeljo, 7. avgusta 2011, ob 18. uri).

 

Slovenske rokometašice (igralke do 19 let) so opravile dvanajst dni priprav pred EP, selektor Bregar pa je zadovoljen z opravljenim delom (med pripravami so mladinke odigrale tudi pet tekem za trening) in pogoji, ki so jih imeli v Ljutomeru in na Rogli. Selektor Bregar se zaveda, da uvrstitev na prvo ali drugo mesto v skupini, ki prinaša napredovanje med osem najboljših reprezentanc v Evropi, v konkurenci rokometnih velesil v tej kategoriji ni realna. Kljub temu poudarja, da na Nizozemsko ne odhajajo z belo zastavo, ampak bodo skušali na EP doseči čim več zmag.

 

Prvi dve reprezentanci iz vsake izmed štirih skupin se uvrstita v glavni del evropskega prvenstva (od 1. do 8. mesta), tretjeuvrščene in četrtouvrščene pa v boj za uvrstitev od 9. do 16. mesta. Evropsko prvenstvo se bo končalo v nedeljo, 14. avgusta 2011, ko bosta v Rotterdamu tekmi za končno prvo in tretje mesto.

 

 

 

SKUPINE NA EP - NIZOZEMSKA 2011:

 

 

Skupina 1: Rusija, Španija, Romunija, Slovenija

 

Skupina 2: Norveška, Nizozemska, Ukrajina, Avstrija

 

Skupina 3: Danska, Madžarska, Hrvaška, Poljska

 

Skupina 4: Francija, Nemčija, Švedska, Srbija.

 

 

 

SEZNAM IGRALK ZA EP - NIZOZEMSKA 2011:

Priimek Ime Klub
AMON Ines Celje Celjske mesnine
AMON Edita Celje Celjske mesnine
BARIČ Polona Casino Izola
BRECELJ Tea Ajdovščina
ČAJKO Taja Piran
ČEČKOVA Ekaterina Olimpija
GOBBO Elena Piran
HOFINGER Tea Veplas Velenje
HREN Pia Celje Celjske mesnine
KRAJNC Lea Piran
KORENIČ Karmen Krka Novo mesto
LIKAR Zala Sežana
MRMOLJA Dominika Ajdovščina
NAKIČ Milka Veplas Velenje
PELIKAN Maxim Celje Celjske mesnine
POTISEK Špela Krim Mercator
SUNARIČ Tamara Krim Mercator

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
BREGAR Uroš trener reprezentance
GOLČMAN Dejan pomočnik trenerja
TOMAZINI Dejan tehnični vodja
VIDMAR Aleš fizioterapevt