5. 8. 2011

Celjski trener Vladan Matić: Vsakogar spoštujemo, vendar se hkrati nikogar ne bojimo

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je na novinarski konferenci predstavil igralski kader za prihajajočo sezono 2011/12, cilje in nove drese. Pivovarji so predstavili tudi novega kapetana (Dejan Perić) in podpisali pogodbo z novim opremljevalcem (Puma).

Celjani so med vsemi slovenskimi prvoligaškimi klubi prvi začeli s pripravami, ki pa jih je zaznamovala smrt novinca Marinka Kelečevića (prometna nesreča) in huda poškodba Žiga Mlakarja (na mladinskem SP v Grčiji). "Kelečevićeva smrt je na vse nas delovala šokantno. Nismo izgubili samo športnika, ampak tudi odličnega človeka. Toda po drugi strani sem prepričan, da bo še dodatno poenotila in okrepila ekipo. Dogovorili smo se, da bomo prav vsako zmago posvetili njemu," je pojasnil novi celjski trener Vladan Matić, katerega pomočnik v novi sezoni je Stanko Anderluh.

"V svojem imenu in imenu igralcev lahko obljubim, da bomo prav na vsaki tekmi dali maksimum od sebe in da bomo vsakič »umirali« na igrišču. O tem sem prepričan, posledično pa se bomo zagotovo v novi sezoni velikokrat veselili zaradi zmag," napoveduje trener Matić. O tekmovalnih ciljih v prihajajoči sezoni Matić pravi: "V minuli sezoni je bil celjski klub tretji, za Cimosom in Gorenjem. Morebiti so Koprčani in Velenjčani tudi v tej sezoni pred nami, a poudarjam: spoštujemo vsakega nasprotnika, vendar se po drugi strani prav nikogar ne bojimo." Celjski klub so okrepili Nemanja Zelenović (prej Crvena zvezda), Rok Žuran (Jeruzalem Ormož), Borut Mačkovšek (vrnil se je s posoje pri Mariboru Braniku), Dejan Perić (Veszprem) in Matevž Skok (Gorenje), dan pred začetkom priprav pa se je smrtno ponesrečil novinec Marinko Kelečević.

Po dvanajstih dneh priprav je trener Matić več kot zadovoljen s pristopom in delom igralcev (prav tako tudi s stopnjo pripravljenosti, s katero so prišli na začetek priprav), ki maksimalno izpolnjujejo svoje naloge in obveznosti. Celjani bodo v ponedeljek odpotovali na dva turnirja v Nemčijo, kjer bodo v šestih dneh odigrali šest tekem. V prvem delu turnirja Sparkassen Cup bodo njihovi nasprotniki nova nemška prvoligaša Bergischer HC in TV Hüttenberg in reprezentanca Belorusije, ne glede na uvrstitev po prvem delu pa se bo ekipa nato preselila na Spielothek Cup, kjer bo igrala z ekipami Lubbecke, Minden in Gummersbach. "Seveda že na turnirjih v Nemčiji ni pričakovati fantastične forme in igre, kajti to v tem delu priprav tudi ni naš cilj. Zavedam se, da bomo zdaj še nihali v igri, kar je predvsem posledica napornih priprav, spoznavanja igralcev in neuigranosti. Pravo formo tempiramo na začetek slovenske lige sredi septembra, do takrat pa imamo še dovolj časa," meni Matić.
Kapetanski trak je zdaj v rokah povratnika, legendarnega vratarja Dejana Perića. "Vesel sem, da sem spet doma in v klubu, ki sta zelo pomembna dela moje športne kariere in življenja. Kapetanski trak je zame predstavlja veliko zaupanje soigralcev in odgovornost, čeprav so zame vsi fantje kapetani. Vsak igralec je pomemben, na treningih in izven njih pomagamo drug drugemu in tudi trenerju," je zadeve v lepi slovenščini opisal Dejan Perić. 40-letni "Perke" dodaja: "Jasno je, da vsak rad zmaguje. Tudi mi bomo na igrišču naredili vse, da bodo tako klub kot navijači ponosni na nas. Dobro smo začeli in prepričan sem, da smo na pravi poti."

Celjski klub je prestavil tudi novega opremljevalca (Puma; triletno pogodbo sta podpisala direktor kluba Roman Pungartnik in predstavnik podjetja Sašo Zrnec) in nove drese, ki so v rumeno-modri barvi. V takšni kombinaciji - gre za barvi mesta Celje - so pivovarji pred mnogimi leti že igrali. "Odločitev o tej barvni kombinaciji je bila usklajena z našim glavnim pokroviteljem, Pivovarno Laško. Rumeno-modra barva je barva mesta Celja, za katerega naši rokometaši nastopajo," je poudaril klubski direktor Roman Pungartnik. Celjski klub bo na svoji spletni strani izpeljal tudi licitacijo novega dresa s številko 22: ta ponazarja kar 22 let sodelovanja glavnega pokrovitelja z rokometnim klubom iz mesta ob Savinji.