8. 8. 2011

Moška kadetska reprezentanca na pripravljalni tekmi v Argentini premagala gostitelje SP

Slovenska kadetska reprezentanca se na začetek svetovnega prvenstva v Argentini pripravlja v državi gostiteljici. Z argentinskimi kadeti je odigrala tudi pripravljalno tekmo in visoko zmagala s 34:23 (17:15).


Argentina - Slovenija 23:34 (15:17)

Slovenija: Cingesar, Verdinek 2, Potočnik, Špende 3, Fidel 3, Sendelbah 1, Slobodnik 1, Cehte 6, Borovnik 5, Šoštarič 10, Gorela 2, Žabič 1, Bradeško, Blagotinšek, Zaponšek (16 obramb), Žitnik (2 obrambi).

Sedemmetrovke: Argentina 3 (1), Slovenija 3 (3).

Izključitve: Argentina 4 minute, Slovenija 14 minut.

Rdeči karton: Blagotinšek (Slovenija).


Moška kadetska reprezentanca se pripravlja na bližnje svetovno prvenstvo v Argentini, kjer jo prva tekma čaka v sredo, 10. avgusta 2011, proti Srbiji. Po prihodu na prizorišče SP so slovenski kadeti pod vodstvom selektorja Tomaža Juršiča odigrali pripravljalno tekmo proti domači reprezentanci in visoko zmagali (34:23).

Začetek tekem je sicer pripadel Argentincem, ki so spretno izkoriščali napake v igri slovenske reprezentance in povedli s 4:1. V drugi polovici prvega polčasa so imeli že štiri zadetke prednosti (12:8), toda v končnici tega dela igre so mladi Slovenci naredili delni izid 9:3 in na odmor odšli z vodstvom s 17:15.

V drugem polčasu je slovenska reprezentanca odlično igrala v obrambi, svoje pa je dodal še vratar Zaponšek (skupaj 16 obramb). V napadu so bili strelsko najbolj razpoloženi Šoštarič (10 zadetkov), Cehte (6) in Borovnik (5), tako da je razlika v korist reprezentance Slovenije naraščala iz minute v minuto. Tekma se je končala s prednostjo enajstih zadetkov za Slovenijo.
Tomaž Juršič, selektor reprezentance Slovenije: "Po dolgotrajnem potovanju na prizorišče svetovnega prvenstva v Argentini smo se vendarle uspeli prilagoditi na tukajšnje razmere. V dneh pred prvenstvom normalno treniramo in igramo pripravljalne tekme. Računamo, da bomo do prve tekme, ki nas čaka 10. avgusta s Srbijo, optimalno pripravljeni. Poskušali bomo čim bolje odigrati uvodno tekmo svetovnega prvenstva."

Dušan Fidel, kapetan reprezentance Slovenije: "Po prihodu v Argentino smo potrebovali dva dneva, da smo se privadili na okolje, časovno razliko, letni čas... To je zdaj za nami, tako da treniramo dvakrat na dan in tempiramo formo za prvo tekmo proti Srbiji. Zmaga nad Srbijo bi nam vlila dodatno samozavest za nadaljevanje svetovnega prvenstva. Tokrat smo na prijateljski tekmi premagali Argentino, poleg te tekme pa bomo igrali še proti Koreji. Vzdušje v ekipi je super, vsi igralci smo maksimalno motivirani, kar je zelo pomembno za uspešen nastop na tako velikem tekmovanju."