9. 8. 2011

Na prvi tekmi za uvrstitev od 9. do 16. mesta na EP slovenske mladinke premagale Ukrajino

Ženska mladinska reprezentanca Slovenije je nastop za uvrstitev od 9. do 16. mesta na EP na Nizozemskem začela z zmago. Ekipa selektorja Uroša Bregarja je premagala Ukrajino s 23:22 (8:9).

 

 

Slovenija - Ukrajina 23:22 (8:9)

 

Almelo - Športna dvorana, gledalcev: 100, sodnika: Panayides in Andreou (oba Ciper).

 

Slovenija: Brecelj, Korenič, Sunarič 1, I. Amon 5, Krajnc 5, Barič 4, Pelikan 4, Čečkova 2, Hren 1, Mrmolja 1, Čajko, Gobbo, Hofinger, Likar, Nakič.

 

Ukrajina: Čorna, Drembach, Metelska 3, Andrijčuk 7, V. Belmas 3, S. Belmas 3, Mihovič 3, Burlačenko 1, Pedereri 1, Ljebedjeva 1, Kompanijec, Krebs, Procenko, Reva, Rudajeva, Sinčuk.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 7 (5), Ukrajina 4 (3).

 

Izključitve: Slovenija 4 minute, Ukrajina 4 minute.

 

 

V boju za uvrstitev od 9. do 16. mesta na letošnjem evropskem prvenstvu na Nizozemskem so slovenske mladinke v enakovredni in izenačeni tekmi s končno minimalno razliko enega zadetka (23:22) spravile na kolena Ukrajinke. Reprezentanca Slovenije se bo v sredo, 10. avgusta 2011, na drugi tekmi v skupini I1 pomerila z Norveško (ob 20. uri).

 

Ukrajinke (v predtekmovalnem delu so zasedle zadnje mesto v skupini B, potem ko so izgubile vse tri tekme proti Nizozemski, Avstriji in Norveški) nikakor niso uspele najti pravega protiorožja za odlično slovensko obrambno postavitev 4-2. Prvi polčas se je končal z minimalno prednostjo Ukrajink, toda po šestdesetih minutah in zanimivi končnici so se najtesnejše zmage veselile mlade Slovenke, ki so imele v drugem polčasu že pet zadetkov prednosti.

 

Za najboljšo igralko v ženski mladinski reprezentanci Slovenije je bila izbrana Tamara Sunarič, ki je blestela z igro v obrambi. Slovenska izbrana vrsta je seveda znova nastopila brez vratarke Edite Amon, ki se je poškodovala že na tekmi proti Španiji (počena dlančna kost na desni roki).

 

 

Trenutni vrstni red: 1. Rusija 4 točke, 2. Norveška 2, 3. Slovenija 2, 4. Ukrajina 0.

 

 

 

ZA UVRSTITEV OD 9. DO 16. MESTA - SKUPINA I1:

 


Torek, 9. avgust 2011:

 

Slovenija - Ukrajina 23:22 (8:9)

 

Rusija - Norveška 28:22 (9:10)

 

 

Sreda, 10. avgust 2011:

 

ob 18.00: Ukrajina - Rusija

 

ob 20.00: Norveška - Slovenija

 

 

 

Na evropskem prvenstvu za mladinke znanih vseh osem udeleženk zaključnega delaSlovenske mladinke na EP dosegle prvo zmago proti Romuniji; zdaj v boj od 9. do 16. mestaŽenska mladinska reprezentanca Slovenije je v drugem krogu EP visoko izgubila proti RusijiEP na Nizozemskem so slovenske mladinke začele s porazom proti ŠpanijiSlovenske mladinke na EP na Nizozemskem v skupini z Rusijo, Španijo in RomunijoVisok poraz slovenskih mladink proti Hrvaški na pripravljalni tekmi za EPMladinske reprezentantke bodo imele daljše priprave v Ljutomeru in na RogliSlovenske mladinke bodo v Izoli odigrale revijalno tekmo ob otvoritvi letošnjega EurofestaŽenska mladinska reprezentanca Slovenije s četrtkovima treningoma začenja priprave na EP