18. 8. 2011

Kadetska reprezentanca na SP v Argentini premagala gostitelje in osvojila deveto mesto

Na tekmi za končno deveto mesto na svetovnem prvenstvu v Argentini za kadete sta se pomerili domača reprezentanca in Slovenija. Na tekmi v Mar del Plati so bili uspešnejši mladi Slovenci, ki so zmagali z 32:29 (16:17).

 

 

Slovenija - Argentina 32:29 (16:17)

 

Mar del Plata - Športna dvorana Malvinas, gledalcev: 2500, sodnika: Eliasson in Gudjonsson (oba Islandija).

 

Slovenija: Žitnik (2 obrambi), Zaponšek (14 obramb), Žabič 2, Cehte 8 (2), Gorela, Cingesar 3, Špende 1, Šoštarič 5 (1), Potočnik, Sendelbah 2, Verdinek 1, Bradeško, Borovnik 2, Slobodnik, Blagotinšek, Fidel 8.

 

Argentina: Soliani (11 obramb), Anzaldo (2 obrambi), Souto Cueto 5 (1), Gelosi, Simonet 6 (1), Smalc, Rodriguez, Bastias, Bono 2, Baronetto 5, Foppiani 2, Moscariello, Morello 1, Molina, Horak 5, Amato 3.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (3), Argentina 3 (2).

 

Izključitve: Slovenija 10 minut, Argentina 8 minut.

 

 

Potem ko sta zmagali na prvih tekmah v skupini od 9. do 12. mesta (Slovenija je premagala Brazilijo z 32:27, Argentina pa z enakim izidom Južno Korejo), sta se slovenska in argentinska reprezentanca v dvorani Malvinas pomerili na medsebojnem obračunu za končno deveto mesto. Tega so se veselili naši igralci, ki so nadigrali gostitelje letošnjega svetovnega prvenstva z 32:29.

 

Na zadnji tekmi obeh reprezentanc na tekmovanju v Argentini so si Slovenci že v šesti minuti priigrali dva zadetka prednosti (4:2), enako razliko pa so nato dosegli še nekajkrat (5:3, 6:4, 7:5). Ko je imelo moštvo selektorja Tomaža Juršiča prvič tri gole razlike (8:5), so jo Argentinci hitro izničili in po treh njihovih zaporednih zadetkih je bil izid na začetku 15. minute spet izenačen (8:8).

V 22. minuti so imeli slovenski kadeti znova občutnejšo prednost (14:11), slabe štiri minute pred koncem prvega polčasa še dva (16:14), toda gostitelji so v končnici tega dela igre trikrat zapored zadeli v polno in odšli na odmor z minimalno prednostjo (17:16). Po izenačenem začetku drugega polčasa je nadaljevanje pripadlo gostiteljem svetovnega prvenstva, ki so nekajkrat prišli do dveh golov naskoka.

 

Sredi drugega polčasa so si Slovenci z delnim izidom 3:0 priigrali prvo vodstvo v tem delu igre (24:23 v 46. minuti). Toda v samo dveh minutah so Argentinci štirikrat zatresli slovensko mrežo in poskrbeli za velik preobrat (27:24). Ko so imeli gostitelji štiri minute in pol pred koncem tekme še vedno dva zadetka prednosti (29:27), se je okoli 2500 gledalcev na tribunah že začelo veseliti.

 

Toda veselje so jim v končnici dvoboja pokvarili Slovenci, pri katerih sta poleg vratarja Roka Zaponška (14 obramb) strelsko izstopala Nejc Cehte in Dušan Fidel, ki sta dosegla vsak po osem zadetkov. Do zadnjega znaka sirene Argentinci niso več dosegli nobenega zadetka, na nasprotni strani pa so slovenski rokometaši v dobrih treh minutah in pol kar petkrat zatresli, zmagali z 32:29 in se od svetovnega prvenstva poslovili s končnim devetim mestom.

 

 

 

V polfinale kadetskega svetovnega prvenstva so se uvrstile Švedska, Španija, Francija in DanskaSlovenski kadeti premagali Brazilijo, za končno deveto mesto na SP v četrtek dvoboj z gostiteljiPrireditelji SP za kadete spremenili urnik tekmovanja, Slovenija z Brazilijo danes ob 20. uriV končnici tekme proti Švedski slovenski kadeti zapravili uvrstitev med osem najboljših na svetuPo predtekmovalnem delu kadetskega SP v Argentini je znanih vseh osem četrtfinalistovNa svetovnem prvenstvu v Argentini slovenski kadeti na tretji tekmi visoko premagali BahrajnSP za kadete v Argentini: Slovenija v drugem krogu izgubila proti HrvaškiSlovenski kadeti v prvem krogu SP v dramatični končnici remizirali s SrbijoMoška kadetska reprezentanca s tekmo proti Srbiji začenja nastop na SP v ArgentiniKadeti na pripravljalni tekmi v Argentini premagali gostitelje svetovnega prvenstvaNa bližnjem SP v Argentini bo nastopila tudi moška kadetska reprezentanca SlovenijeSlovenci v okviru priprav na SP premagali reprezentanco KuvajtaNa dveh pripravljalnih tekmah z Bahrajnom polovičen izkupiček slovenskih kadetovKandidati za moško kadetsko reprezentanco Slovenije se bodo v ponedeljek zbrali v VelenjuNa zadnji tekmi na turnirju v Švici slovenski kadeti premagali Francijo in osvojili tretje mestoMoška kadetska reprezentanca na turnirju v Švici nesrečno izgubila z gostiteljiSlovenski kadeti so nastop na mednarodnem turnirju v Švici začeli s porazom proti Nemčiji